Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Google, AB Parlamentosu seçimleri öncesinde dezenformasyon karşıtı kampanya yürütecek

Google, Avrupa Birliği’ndeki (AB) beş ülkede dezenformasyon karşıtı kampanya başlatmaya hazırlanıyor.

Google’ın ölçeklenebilir çözümler için teknoloji geliştiren birimi “Jigsaw”, marttan itibaren arama motorlarında çıkan yasa dışı ve yanlış içeriklerle mücadele etmek için çalışmalara başlayacak.

Birimin çalışma yürüteceği ülkeler içinde Belçika, Fransa, Almanya, İtalya ve Polonya bulunuyor.

Yürütülecek çalışmanın içeriği, AB vatandaşlarının manipülatif içerikleri tespit edebilmelerine yardımcı olacak reklamlar geliştirme. Reklamların sonuna çoktan seçmeli soruların bulunduğu testler konulacak. Böylece reklamları izleyenleri dezenformasyon hakkında neler öğrendiklerini aktarabilecekler.

Jigsaw’ın düzenlediği reklamlar AB’de kullanılan yaklaşık 24 dile tercüme edilecek.

Bu çalışma, AB Parlamentosu seçimleri öncesinde başlatılıyor

AB vatandaşları, haziran başında Avrupa Parlamentosu’nun yeni üyelerini seçecek. Seçimlere yaklaşırken dezenformasyonun yayılması birçok AB parlamenterini endişelendiriyor.

Geçtiğimiz günlerde Fransa, Polonya ve Almanya, Rusya’nın sosyal medya üzerinden dezenformasyon yaydığını iddia etti.

Bu hafta yürürlüğe giren Avrupa Dijital Hizmetler Yasası da arama motorlarında çıkan yasa dışı ve yanlış içeriklerle mücadele etmeyi hedefliyor.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.