Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye ve Yunanistan, Avrupa’nın ortak hava savunma girişimine katılıyor

Türkiye ve Yunanistan, Avrupa Gökyüzü Kalkanı Girişimi’ne (ESSI) katılacak. Türkiye’nin ESSI’ya katılacak olması, NATO müttefikleriyle olan ilişkisini daha da güçlendireceği düşünülüyor.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorious, Türkiye ve Yunanistan’ın Almanya liderliğinde kurulan Avrupa Gökyüzü Kalkanı Girişimi’ne (ESSI) katılacağını duyurdu.

Bugün (15 Şubat) Brüksel’de yapılan NATO savunma bakanları toplantısı öncesi Yunanistan ve Türkiye’nin katılacağını duyuran Pistorious, şunları söyledi:

“Girişim hava savunma sistemlerinin ortak tedariki ve kullanımı ile ilgilidir. Odak, bu hava savunma sistemlerinin birbirleriyle uyumlu bir şekilde çalışmasıdır. Bu, sistemlerin eşgüdümlü kullanımını, aynı zamanda da eğitim ve tatbikatları da kolaylaştırıyor.”

ESSI, katılımcı ülkelerin birlikte çalışarak hızlı çözüm üretip verimli ve uygun maliyetli bir şekilde ortaklaşa hava ve füze savunma sistemi tedarik etmelerine olanak tanıyor.

Yunanistan Savunma Bakanı, Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile görüştü

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, NATO toplantısına katılmadan önce verdiği demeçte mevkidaşı Yaşar Güler ile görüşme imkanı olaağını belirterek şunları söyledi:

“Bu görüşmenin mevcut sakin atmosferi tehdit edecek her türlü provokasyondan ve eylemden kaçınılması gerektiğinin hatırlatılması için iyi bir fırsat olacağına inanıyorum.”

Kaynak: eKathimerini

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.