Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Navalni’nin eşi Yulia Navalna’dan ilk paylaşım: “Seni seviyorum”

Tutuklu Rus muhalif Aleksey Navalni (47), cezaevinde rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Navalni’nin ölümünden sonra eşi Yulia Navalnaya, kişisel Instagram hesabında ilk kez paylaşım yaptı. Navalnaya, fotoğrafın altına “Seni seviyorum” yazdı.

Rusya lideri Vladimir Putin’in rakibi Aleksey Navalni’nin eşi Yulia Navalnaya, Navalni’nin ölümünden sonra ilk kez Instagram’da bir gönderi paylaştı. Navalnaya, paylaştığı fotoğrafın altına “Seni seviyorum” yazdı.

View this post on Instagram

A post shared by Юлия Навальная (@yulia_navalnaya)

Eşinin ölümünü Almanya’da öğrenmişti

Navalnaya, Navalni’nin ölüm haberini Almanya’da katıldığı Münih Güvenlik Konferansı’nda almıştı.

Ölüm haberini Almanya’da alan Navalnaya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve tüm ekibinin “Rusya’ya, ailesine ve eşine yaptıklarından dolayı cezalandırılacaklarını” söyledi.

Yulia Navalnaya

Konferansta çevirmeni aracılığıyla konuşan Navalnaya, şunları söyledi:

“Burada olmalı mıyım yoksa çocuklarımın yanına mı dönmeliyim diye düşündüm. Daha sonra dedim ki, ‘Aleksey benim yerimde olsaydı, eminim burada kalır ve konuşurdu.’

Aldığımız korkunç habere inanmalı mıyım bilmiyorum. Çünkü uzun yıllardır Putin ve hükümetine inanamıyoruz, sürekli yalan söylüyorlar. Ama eğer bu doğruysa, Putin ve tüm ekibinin ülkemize, aileme ve eşime yaptıklarından dolayı cezalandırılacaklarını bilmelerini isterim. Adalete teslim edilecekleri gün çok yakında.”

Navalnaya, uluslararası topluma seslenerek bir araya gelme ve Putin rejimine karşı mücadele etme çağrısı yaptı. Konuşmasının ardından Navalnaya, konferansa katılanlar tarafından ayakta alkışlandı.

“Başsağlığı mesajlarını kabul etmiyorum”

Ölüm haberinin ardından Navalni’nin annesi Lyudmila Navalnaya, Facebook hesabından paylaştığı mesajda, başsağlığı mesajlarını duymak istemediğini söyledi ve şunları yazdı: “Navalni’yi 12 Şubat’ta cezaevinde gördüm. Sağlıklı ve mutluydu.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.