Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paul McCartney’nin orijinal Höfner bas gitarı bulundu

Dünyanın ve müzik tarihinin en ikonik enstrümanlarından biri olan Paul McCartney’nin orijinal Höfner bas gitarı sonunda Paul McCartney’e geri döndü.

Kayıp Bas Projesi (Lost Bass Project) isimli bir internet sitesinin geçen yıl dünya çapında başlattığı arama çalışması sonuca ulaştı. Öğrenci Ruaidhri Guest 13 Şubat Salı günü sosyal medyada kayıp Höfner bas gitarın fotoğrafını paylaştı.

Guest, orijinal Höfner bas gitarın kendisine miras kaldığını söyleyerek gitarın sahibine teslim edildiğini belirtti.

McCartney’nin internet sitesinde yapılan açıklamada şöyle dendi:

“Geçen sene başlayan arayışlar sonucunda Paul’un ‘çalınan’ Höfner 500/1 bas gitarı, kendisine teslim edilmiştir. Gitar, Höfner tarafından incelenmiş ve onaylanmıştır. Paul, arama kampanyasına ortak olan herkese minnettar.”

McCartney, daha önceleri bu enstrümana aşık olduğunu söylemişti. McCartney’e göre Höfner bas gitar, diğer birçok elektrogitara kıyasla daha simetrik bir şekle sahip.

McCartney’nin 1961’de 30 pounda aldığı Höfner bas gitarının bugünkü değeri 10 milyon pound.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.