Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Efsane Alman futbolcu Andreas Brehme hayatını kaybetti

Alman futbolunun efsane isimlerinden Andreas Brehme, 63 yaşında hayata gözlerini yumdu. Brehme, dün gece (19 Şubat) Münih’teki evinde kalp krizi geçirdi ve hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı.

Andreas Brehme hayatını kaybetti

Alman futbolunun yetiştirdiği en büyük futbolculardan olan Andreas Brehme, 63 yaşında hayata gözlerini yumdu. Brehme’nin ani ölümünün sebebi kalp krizi olarak açıklandı.

Bild Gazetesi’nin haberine göre; Brehme’nin dün gece Münih’teki evinde kalp krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Eski futbolcunun yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı kaydedildi.

Haberde Brehme’nin, eski teknik direktörü Franz Beckanbauer’in ölümünden derinden etkilendiği vurgulandı.

Andreas Brehme kimdir?

1960 yılında Hamburg’da doğan Andreas Brehme, İtalya’da düzenlenen 1990 Dünya Kupası finalinde Almanya’yı şampiyonluğa taşıyan golü atmıştı. Franz Beckanbauer’in teknik direktörlüğündeki Almanya 1-0 sona eren final maçında, Arjantin’i Brehme’nin penaltıdan attığı golle yenmişti.

Kariyerinde Kaiserslautern, Bayern Münih ve Inter gibi takımlarda forma giyen Andres Brehme, sol bek pozisyonunda adını efsaneler arasına soktu. Savunmada oynamasına rağmen golcü kimliğiyle ön plana çıkan Brehme, ülkesinin başarılarında büyük rol oynadı.

Andres Brehme, Almanya Milli Takımı’nda 1988 ile 1994 yılları arasında top koşturdu. 86 kez milli formayı terleten Brehme, 4’ü Dünya Kupası finallerinde olmak üzere toplam 8 kez gol sevinci yaşadı. Efsane futbolcu, ülkesinin 1990 Dünya Kupası zaferinde takımın en değerli isimlerinden bir tanesiydi. Andreas Brehme, kariyeri boyunca çıktığı 481 maçta toplam 65 kez gol sevinci yaşadı.

Andres Brehme’nin kupa koleksiyonu:

1x 1990 Dünya Kupası
2x Bundesliga
1x Serie A
1x UEFA Kupası
1x Almanya Kupası
2x Almanya Süper Kupası
1x İtalya Süper Kupası

Kaynak: Bild

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.