Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Özel: “Belediyelerimizin olduğu yerde anketle ilerliyoruz, tüzük değişikliğinde objektif kriterler koyacağız”

Antalya’da aday tanıtım toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel “CHP olarak mevcut belediyelerin olduğu yerlerde memnuniyet anketleriyle ilerliyoruz. Önümüzdeki tüzük değişikliğinde objektif kriterler koyacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’da Muhittin Böcek ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında konuştu. Yaptırdıkları anketlerde Böcek’ten memnuniyetin yüksek olduğunu belirten Özgür Özel, “Muhittin Böcek ikinci beş yılı hak ediyor” dedi. Özel, Parti tüzük değişikliğinde aday belirleme süreçleriyle ilgili objektif kriterler koyacaklarını anlattı:

“Bütün adayların bir hikayesi var ama bir kişiye borcumuz var. Biz, CHP olarak mevcut belediyelerin olduğu yerlerde memnuniyet anketleri ile ilerliyoruz. Önümüzdeki tüzük değişikliğinde objektif kriterler koyacağız. Ancak Antalya’da hem de memnuniyet anketi iyi olmasına rağmen, ‘Bizim ilçemizin kültüründe ön seçim var, ön seçimle geldim, göreve devam etmek için de sandıktan çıkmayı yeğlerim’ diyen Gazipaşa Belediye Başkanımıza, Mehmet Ali Yılmaz’a ve Gazipaşa’ya özel teşekkür sunuyorum. Çünkü şöyle anlaşılmasını istemem, ‘Finike, Kemer, Kumluca’da başkanları devam ettirdiniz de başkanı niye sandığa soktunuz’derseniz, herhalde Mustafa Kemal Paşa’dan adını alan, Türkiye’ye demokrasi getiren kentin kendi demokrasi talebidir, başkanımın talebidir. Bundan sonraki süreçte başkanlarımızla beraber el ele, kol kola yürüyeceğiz.” 

“Belediye başkanlarına üç ayda bir karne vereceğiz”

Aday belirleme süreçlerinin zorlu süreçler olduğunun altını çizen Özel, “Kırgını, mutsuzu olmadan tamamlanması imkansız süreçler. Bunun yollarını önümüzdeki 5 yılda arayacağız” dedi ve belediye başkanlarından memnuniyetin yönetime gelecekleri günden itibaren beş yıl boyunca ölçüleceğini söyledi:

“Milletimizin görevlendirdiği belediye başkanlarına sürekli üç ayda bir karne vereceğiz. Artık gelecek beş yılın sonuna gelindiğinde önlerine konulan anketler bir sürpriz, sevinilecek ya da üzülecek bir mesele değil beş yıllık bir trendin, güçlü kaslarını kuvvetlendirdikleri, zayıf yanlarını telafi ettikleri bir sürecin son belgesi olacak.”

“Beş yılda ne emekler verilmiş”

Antalya’da yaptıkları anketlerde değişim talebini beklediklerini ancak iyi bir sonuç gördüklerini söyleyen Özel, toplantıda gösterilen filme değinerek, “Beş yılda ne emek verilmiş izleyince anladım. Muhittin Böcek ikinci beş yılı hak ediyor, Antalya da Muhittin Böcek’i hak ediyor” dedi. 

“2 Nisan’da kurtuluşun yok, sırtına binecekler”

Yerel seçimden sonra zamların geleceğini kaydeden Özel, zamlardan kurtulmanın yolunun sandık olduğunu söyledi:

“1 Nisan’dan sonra yine vatandaşın sırtına binmeye hazırlanıyorlar. Bundan nasıl kurtuluruz, bundan 2 Nisan günü kurtulamazsın. 2 Nisan günü kurtuluşun yok, sırtına binecekler. Bundan 31 Mart günü kurtulabilirsiniz. 1 Nisan’dan bir gün sonra değil bir gün önce mühür sende, sandık önünde, pusula önünde. Eğer bir yılda mutfak enflasyonunu yüzde 160’a kadar çıkaranlardan dönünce TÜİK’le -ne demekti TÜİK Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu- onun rakamlarını alıp ona göre yani ete, kıymaya, patlıcanla domatese yüzde 150 zam emekliye gelince yüzde 45 zam, çalışana yüzde 49 zam. Bunları yapanlara karşı mühür sendeyken, patron senken, söyleyebilecek sözün, verebilecek dersin varken, 31 Mart günü bunlara sarı kartı gösterirsen ‘Bana bunları çektirene hesap soruyorum’ dersen, 31 Mart’ta bunlara haddini bildirirsen 1 Nisan’dan korkma kardeşim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.