Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Albert Einstein Tıp Fakültesi’ne 1 milyar dolarlık bağış: Öğrenciler ücretsiz okuyacak

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York eyaletinde bulunan Albert Einstein Tıp Fakültesi’ne yapılan 1 milyar dolarlık bağışın ardından öğrencilere tıp eğitimi ücretsiz olacak.

Albert Einstein Tıp Fakültesi’nde uzun süredir profesörlük yapan Dr. Ruth Gottesman (93), fakülteye 1 milyar dolarlık bağış yaptı. Bu bağış, hem ABD’de bir okula yapılan en büyük bağışlardan biri olarak kayıtlara geçti hem de New York’un geri kalanına kıyasla daha kötü durumda olan Bronx’taki bir tıp fakültesine yapılmasından ötürü de dikkat çekti.

Eşi 2022’de vefat eden Dr. Gottesman, eşinin kendisine haberi olmadan büyük bir hisse bıraktığını ve bu mirasla da öğrencilere yardım etmek istediğini söyledi. Gottesman, “Harika tıp öğrencilerimiz var, ancak bu, ekonomik durumları tıp fakültesine gitmeyi düşünmeyecek kadar kötü olan diğer birçok öğrenciye de kapı açacak” dedi.

Ruth Gottesman

Albert Einstein Tıp Fakültesi’nde eğitim ücreti her yıl 59 bin dolar. Bağışın ardından okuldan yapılan açıklamada, son sınıf öğrencilerine bahar dönemi harçlarının geri ödeneceği ve ağustos ayından itibaren de tüm öğrencilerin harç yatırmasına gerek olmadığı belirtildi.

Dr. Gottesman 1968 yılında Albert Einstein Tıp Fakültesi’nde çalışmaya başladı. Öğrenme güçlükleri üzerine çalıştı, okuryazarlık programları yürüttü ve yaygın olarak kullanılan tarama ve değerlendirme protokolleri geliştirdi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.