Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İlk kez görüntülendi: Çiftleşen kambur balinaların ikisi de erkek

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eyaleti Hawaii kıyısı açıklarında iki fotoğrafçı, tarihte ilk kez kambur balinaların çiftleşmesini görüntüledi. Bilim insanları görüntüleri doğrularken iki balinanın da erkek olduğunu söyledi.

Kambur balinaların çiftleşmesi insanlar tarafından ilk kez görüntülendi. Uzmanların aktardığına göre çiftleşirken görüntülenen balinaların ikisi de erkek.

Kambur balinalar üzerine yapılan birçok araştırmaya rağmen bugüne kadar bu türün çiftleşmesi insanlar tarafından görüntülenmemişti. İlk kez Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eyaleti Hawaii kıyısı açıklarında iki fotoğrafçı, bu türün çiftleşmesini görüntüledi.

Bilim insanlarının son yayımladığı çalışmalarda kambur balinaların çiftleştiği doğrulandı. Aynı zamanda bilim insanlarının çalışması iki balinanın da erkek olduğunu gösteriyor.

Pasifik Balina Vakfı’nın araştırmacılarından Stephanie Stack, kambur balinaların çiftleşme düzenlerinin bugüne kadar bir gizem olarak kaldığını belirtti. Stack, ortaya çıkan bu görüntüler hakkında şunları söyledi:

“Bu inanılmaz canlıların karmaşık sosyal yapılarını uzun zamandır araştırıyor olsak da iki erkek balinanın çiftleşmesine ilk kez tanık olmak benzersiz ve dikkat çekici bir olay.”

Görüntülerde üstteki balinanın alttaki balinayı göğüs yüzgeçleriyle sabit tutmaya çalıştığı görülüyor. Alttaki balinanın ise balina bitine sahip olduğu görülüyor.

Hayvanlar aleminde eşcinsel çiftleşme oldukça yaygın

Araştırma, kambur balinalar gibi diğer birçok deniz memelisinin eşcinsel çiftleşmeye girdiğini söylüyor. Eşcinsel çiftleşmenin nedenleri arasında üreme davranışlarını uygulamak, bir ilişki ve ittifak oluşturmak veya hakimiyet kurmak gibi motivasyonlar bulunuyor.

Hayvanlar aleminde eşcinsel çiftleşme oldukça yaygın. Daha önceleri eşcinsel çiftleşme yunuslarda ve katil balinalarda da görülmüştü.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.