Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

31. İstanbul Caz Festivali 3 Temmuz’da başlıyor

İstanbul Caz Festivali, 3-18 Temmuz’da yapılacak. 1994’ten bu yana her yıl İstanbul’da temmuzu caz ayına çeviren festivalin 31’incisi, Garanti BBVA’nın sponsorluğunda, aralarında Chris Isaak, Gregory Porter, Arlo Parks, Joshua Redman, YolanDa Brown, Baptiste Trotignon ve Modern Art Orchestra gibi usta sanatçı ve grupların yer aldığı programıyla müzikseverlerin karşısına çıkacak.

İKSV‘nin Garanti BBVA sponsorluğunda düzenlediği 31. İstanbul Caz Festivali, 3-18 Temmuz‘da cazın yanı sıra rock, pop, blues, reggae, funk ve farklı türlere de yer veren çok çeşitli bir seçki sunacak.

31. İstanbul Caz Festivali, 40’a yakın konserde usta isimlerden yeni keşiflere 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlayacak. Festivalin konuğu isimler iki Grammy ödüllü Gregory Porter, Chris Isaak, Joshua Redman, YolanDa Brown, Arlo Parks, Baptiste Trotignon, Modern Art Orchestra yer alıyor.

Festivalin gelenekselleşen etkinlikleri bu yıl da devam edecek. Müzikseverlerin Kadıköy’de adım adım iyi müziğin peşinde dolaşacağı +1’li Gece Gezmesi’nin bu yılki konukları arasında Hollanda’dan Thomas Azier ve Baby’s Berserk, Türkiye’den Gevende ve Korhan Futacı gibi sevilen isimler yer alıyor. Caz Vapuru, müzikseverleri boğazın seslerine cazı karıştıran, neşeli bir pazar gününe çağıracak. Festivalin müziği şehrin dört bir köşesine yaydığı ve her yaştan izleyiciye hitap eden ücretsiz Parklarda Caz konserleri bu yıl da İstanbul’un parklarını festival alanına çevirecek.

Festivalin farklı mekânlara yayıldığı etkinliklere bu yıl bir yenisi daha ekleniyor. Pera’da Bir Caz Akşamı etkinliğinde müzikseverler, Beyoğlu’ndabüyülü bir akşamda üç duraklı bir caz turuna çıkacaklar. Bu özel gecede izleyeceğimiz isimler Herbie Hancock’un “göz kamaştırıcı” olarak nitelendirdiği Estonyalı piyanist Kristjan Randalu, festivale özel hazırladığı Aretha Franklin repertuvarı ile Dilek Sert Erdoğan ve sürpriz bir konuğu ile piyanist Can Çankaya olacak. Gecenin durakları ise Salon İKSV, Minoa Pera ve Pera 77.

“Genç müzisyenlere sahnelerimizi açarak müziğin geleceğine katkıda bulunabildiğimiz için mutluluk duyuyoruz”

Salon İKSV’de 28 Şubat’ta gerçekleşen basın toplantısında İKSV Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Gürer Oymak,1994’ten bu yana aralıksız sürdürdüğümüz ve gençliğini, canlılığını, dinamikliğini dinamizmini asla kaybetmeyen İstanbul Caz Festivali, izleyicilerine şehrin birbirinden farklı mekânlarında bu müziğin sürprizlere açık ve çeşitlilikten beslenen yapısını hissedecekleri bir program sunuyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı olarak İstanbul Caz Festivali’yle bir yandan efsanevi müzisyenleri şehrimizde ağırlarken diğer yandan da yeni ve heyecan verici sanatsal ortaklıklara imkân sağladığımız, genç müzisyenlere sahnelerimizi açarak müziğin geleceğine katkıda bulunabildiğimiz için mutluluk duyuyoruz” dedi.

Törende söz alan İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ise “İstanbul Caz Festivali’nin serüvenine ilk gününden itibaren tanıklık etmek ve festivalin yıllar içinde gelişimini sürdürerek kendini hep yeni tuttuğunu görmek bana mutluluk veriyor. Festival bugün gençlere desteğini genişleterek sürdürüyor, dünya çapında dikkat çeken isimleri, festival izleyicisinin keşfetmekten zevk alacağı yeni yetenekleri İstanbul’da ağırlıyor” diye konuştu.

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Murat Çağrı Süzer ise şöyle konuştu:

“Sürdürülebilirlik stratejimizin bir parçası olarak, topluma ve sosyal hayata değer katacak projeleri destekliyor, erişilebilir kültür ve bilgi üretimine yönelik çalışmalara imza atıyoruz. Bu kapsamda Bankamızın İstanbul Caz Festivali’ne yönelik desteği, kültür sanat alanında gerçekleştirdiğimiz en kıymetli projelerden biri. Garanti BBVA ile cazın birbirine çok yakıştığını düşünerek, 1997’de başlayan desteğimizi ilk günkü heyecan ve coşkuyla sürdürüyoruz. Festivali, nitelikli sanat yoluyla toplumun tüm kesimlerine özellikle gençlere yönelik bir değer aktarımı fırsatı olarak görüyoruz.”

İstanbul Caz Festivali Direktörü Harun İzer, güncel müziğin farklı renklerini içeren bir program hazırladıklarını dile getirdi, “İstanbullu seyircileri olduğu kadar Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve yakın coğrafyanın çeşitli ülkelerinden seyircilerimizi temmuz ayında festivalimizde ağırlamak için heyecanlanıyoruz. Başta 27 yıldır festivalimize destek veren Garanti BBVA ve uzun yıllardır festivalimizin en büyük destekçilerinden TC Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, bu festivalin gerçekleştirilmesi için bize destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülleri: Nilüfer Verdi ve Nino Varon

31. İstanbul Caz Festivali’nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü bu yıl Türkiye’nin ilk kadın caz piyanisti Nilüfer Verdi ve yapımcı, besteci ve müzisyen Nino Varon’a sunulacak.

Nilüfer Verdi

Nino Varon

Festivale bu yıl ev sahipliği yapacak mekânlar arasında Fransız Sarayı, The Marmara Esma Sultan Yalısı, Avusturya Konsolosluğu Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi, Rahmi M. Koç Müzesi, Sultan Park – Swissôtel The Bosphorus ve Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu yer alıyor.

Festival biletleri 5 Mart’ta satışta

Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışlar: 29 Şubat Perşembe-5 Mart Salı
Genel satış: 5 Mart Salı, 10.30

Festival biletleri, avantajlı dönem fiyatlarıyla, passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende satış noktaları ve İKSV ana gişeden (Pazar hariç her gün 10.00-13.00 ve 14.00-18.00 arası) satın alınabilir.

Festival Ödül Gecesi – Saint Privat, Modern Art Orchestra feat. Kornél Fekete-Kovács, Joshua Redman Quartet feat. Gabrielle Cavassa ve Pera’da Bir Caz Akşamı biletlerinde avantajlı dönem fiyatı olmayacaktır.

İKSV Kurucu Sponsoru Eczacıbaşı desteğiyle festivalde öğrenciler için sınırlı sayıda Eczacıbaşı Genç Bilet 20 TL üzerinden satışa sunulacak.

31. İstanbul Caz Festivali biletleri, tüm Garanti BBVA kredi kartları ile yüzde 10 indirimli satın alınabilecek, kampanya 5 Mart’taki genel satışlarla başlayacak.

İKSV Lale Kart üyelerine indirim ve öncelikler

Lale Kart üyeleri, İstanbul Caz Festivali konserlerinin biletlerini indirimli fiyatlarla öncelikli olarak alabiliyor:

Siyah Lale Kart üyeleri 29 Şubat Perşembe 10.30

Beyaz Lale Kart üyeleri 1 Mart Cuma 10.30

Kırmızı Lale Kart üyeleri 4 Mart Pazartesi 10.30

Siyah ve Beyaz Lale Kart üyeleri biletlerini ön satış günlerine özel yer seçme opsiyonuyla passo.com.tr üzerinden yüzde 25 indirimle satın alabilecek. Kırmızı Lale Kart üyeleri ise biletlerini yüzde 15 oranında indirimle satın alabilecek.

İKSV tarafından 2002 yılından bu yana sürdürülen Lale Kart üyelik programı, 22 yıldır binlerce kültür-sanat dostuna vakfın düzenlediği etkinliklerde ayrıcalık ve öncelik sağlıyor. İKSV Lale Kart üyeleri İKSV’ye katkı sağlarken, festival etkinliklerindeki indirimlerin ve önceliklerin yanı sıra İstanbul’da birçok farklı kültür, sanat ve yaşam mekânında indirimlerden de faydalanabiliyor. Lale Kartlı olmak ve ayrıntılı bilgi için: lalekart.iksv.org/


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.