Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de 27. hafta heyecanı devam ediyor: Anadolu Efes Obradovic’in Partizan’ına 100-90 kaybetti

Turkish Airlines EuroLeague’de 27. hafta heyecanı dün (29 Şubat) oynanan dört karşılaşma ile başladı. Zeljko Obradovic’in çalıştırdığı Partizan Mozzart Bet’e konuk olan Anadolu Efes, 100-90’lık skorla mağlup olarak, rakibine karşı ikili averajı da kaybetti. Fenerbahçe Beko ise bu akşam (1 Mart) 20.45’te Baskonia Vitoria-Gasteiz’i konuk edecek.

Partizan Mozzart Bet 100-90 Anadolu Efes

Turkish Airlines EuroLeague’in 27. haftasında temsilcimiz Anadolu Efes, deplasmanda Zeljko Obradovic’in çalıştırdığı Partizan Mozzart Bet’e 100-90’lık skorla mağlup oldu. Karşılaşma büyük bölümünde rakibini geriden takip eden lacivert-beyazlılar, son çeyrekte öne geçmeyi başarsa da, son bölümde Aleksa Avramovic’in 14 sayısına engel olamadı ve bu sezonki 16. mağlubiyetini aldı. 13. galibiyetini elde eden Partizan Mozzart Bet ise, ilk maçta Anadolu Efes’in 6 sayılık galibiyetine karşı ikili averajı da ele geçirmiş oldu.

Karşılaşmanın dengeli geçen ilk bölümünün ardından Kevin Punter’ın üst üste 5 sayısı ile üstünlüğü ele geçiren Partizan Mozzart, ilk 5 dakikayı 11-8 önde geçti. Çeyreğin son bölümünde ise dış oyuncularının katkısı ile üstünlüğü ele geçiren Anadolu Efes, ilk periyodu 20-17 önde tamamladı. İkinci çeyrekte ise dış atış isabetleri ile etkili olan Partizan Mozzart Bet, ilk yarının bitimine 6 dakika kala 31-28’lik skorla öne geçti. Son bölümde de skordaki denge bozulmadı ve ev sahibi ekip soyunma odasına 43-40 üstün gitti.

İkinci yarı ya da iyi başlayan Partizan Mozzart Bet, yakaladığı 9-2’lik seri ile skoru 52-42’ye getirdi ve maçta ilk kez çift haneli fark oluştu. İlerleyen bölümde Tibor Pleiss ve Will Clyburn ile etkili olan Anadolu Efes farkı biraz kapatsa da, son çeyreğe 64-59 Partizan üstünlüğü ile girildi. Son çeyreğe ise Shane Larkin’in yavaş yavaş ritmini bulması ile iyi bir başlangıç yapan lacivert-beyazlılar, bitime 6:19 kala 73-72’lik skorla öne geçti. Ancak son bölümde Aleksa Avramovic’in kritik anlarda kaydettiği 14 sayıya yanıt veremeyen temsilcimiz karşılaşmadan 100-90’lık skorla mağlup ayrıldı.

Partizan Mozzart Bet’te Aleksa Avramovic 30 sayı, Zach Leday 21 sayı ve 8 ribaund, Kevin Punter 16 sayı ve Danilo Andjusic de 15 sayı kaydetti.

Anadolu Efes’te ise Will Clyburn 17 sayı, Tibor Pleiss 13 sayı, Shane Larkin 11 sayı, 5 ribaund ve 6 asist ve Tyrique Jones da 10 sayı kaydetti.

Çeyrek skorları:

1P: 
17-20
2P: 26-20
3P: 21-19
4P: 36-31

Karşılaşmanın özeti:

Fenerbahçe Beko, bugün 20.45’te Baskonia Vitoria-Gasteiz’i ağırlayacak.

Dün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar:

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun da parkeye çıkacağı bugünün programı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.