Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi, belgesel yönetmeni Sibel Tekin beraat etti

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi ve belgesel yönetmeni Sibel Tekin’in  ‘Karanlıkta Başlayan Hayat’ belgeseli için çektiği görüntüler nedeniyle “örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılandığı davada beraatine karar verdi.

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi ve belgesel yönetmeni Sibel Tekin’in  ‘Karanlıkta Başlayan Hayat’ belgeseli için çektiği görüntüler nedeniyle “örgüt talimatıyla belgesel çekimi adı altında keşif yaptığı” iddiasıyla yargılandığı davanın altıncı duruşmasında oybirliğiyle beraatine karar verdi.

Sibel Tekin, 15 Aralık 2022 Perşembe günü sabah saatlerinde, insanların gün aydınlanmadan işe gitmesini konu alan “Karanlıkta Başlayan Hayat” belgeseli için çekim yapmak üzere Tuzluçayır’a gitmesinin ardından 16 Aralık 2022 Cuma günü polisler, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Tekin’in evini basmıştı. Bir ihbar üzerine Tekin’i, Ankara’da evinden gözaltına alan polisler, kamerasına, bilgisayarlarına, belgesel çalışmalarının olduğu hard disklerle bazı kitaplarına el koymuştu. Tekin, 17 Aralık 2022’de çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak Sincan Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti. Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi, 30 Ocak 2023’te ise “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklanan belgesel yönetmeni Sibel Tekin’in tahliyesine karar vermişti.

Konuyla ilgili daha önce Medyascope’a konuşan Tekin’in avukat Mehtap Sakinci, sadece tutuklanmasının değil, kendisine isnat edilen suçun da müvekkilini itibarsızlaştırmaya yönelik olduğunu vurgulamıştı. Sibel Tekin’in “örgüt üyeliği” suçlamasıyla karşı karşıya bırakıldığını söyleyen Sakinci, Tekin’in “bir ihbar üzerine” gözaltına alındığını söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.