Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu: “Tarih yazdık, çok güzel işler başardık”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır ve Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu’nun sorularını yanıtladı. Yönetiminin ilk beş yılında en çok övüneceği şeyin 65 kilometrelik metro açılışı yapmak olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Kasayı bomboş aldık. Hiç olmadığı kadar metro yaptık, yeşil alan kazandırdık. Biz tarih yazdık. Çok güzel işler başardık” dedi.

İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, ihale yapmanın marifet olmadığını, kendilerinden önceki beş yılda 22 milyar 796 milyon dolar gideri olan İBB’nin son beş yılda ise 18 milyar 669 milyar dolar harcama yaptığını söyledi.

4 milyar dolarlık gider farkına dikkat çeken İmamoğlu, “Mesele ne biliyor musunuz? Önceki beş yılda açılabilen metro yok. Bu beş yılda 65 kilometre gürül gürül çalışan metro var. 30’a yakın meydan, 9 milyon metrekare yeşil alan, yüz bin gence burs, altı katına çıkmış sosyal yardım var” dedi.

“Tarih yazdık”

İktidarın 2019 Haziran’ında İBB yönetimini kaybedeceğini anladıktan sonra 1 milyar 600 milyon lirayı dağıttığını öne süren İmamoğlu, “Seçimi kaybedeceklerini anladılar 23 Haziran’da, 1 milyar 600 milyon lirayı 14 Haziran’da yatırdılar. 23 Haziran’da dağıttılar, kasa 6 milyon TL olarak bizde kaldı. Biz tarih yazdık. Çok güzel işler başardık” diye konuştu.

İstanbul’da hiç olmadığı kadar metro yaptıklarını ve yeşil alan kazandırdıklarını söyleyen İmamoğlu, “Kadınlar, gençler, çocuklar ilk defa bu şehrin gündemi oldu” ifadelerini kullandı.

“Sayın Cumhurbaşkanı, kimi cezalandırıyorsun?”

İmamoğlu, Sefaköy – Beylikdüzü metro hattına ilişkin de konuştu:

“Bütün yanlışlarını hallettik, her şeyi bitirdik. 18 ay oldu yahu. Sayın Cumhurbaşkanı, bunu imzalamayarak kimi cezalandırıyorsunuz? Neye hayıflanıyorum? Geçen sene bir genel seçimi alsaydık bu işe takır takır başlar giderdik. Şimdi yerel seçimde Sayın Erdoğan’ın bu tavrı öyle bir ders alacak şekilde dibe vuracak ki, milletin demokrasi dersi gücün millete olduğunu ispat edecek. İddia ediyorum, bir ayda imza atar.

Bu seçim sadece İstanbul seçimi değil aynı zamanda hükümete, vatandaşına had bildirene had bildirme seçimi. Vatandaşa had bildiremezsin kardeşim. Yönetici asla had bildiren olamaz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.