Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hrant Dink’in katili Ogün Samast: “Olaydan önce ‘Sırtın sağlam, devlet arkamızda’ deniliyordu”

Hrant Dink’i öldüren Ogün Samast, hakkında açılan yeni dava kapsamında verdiği ifadede, olaydan önce Erhan Tuncel ve Yasin Hayal’in kendisini cesaretlendirmek için “Rahat ol, emniyet devlet arkamızda, istediğinizi yapın, geniş takılın” şeklinde konuştuğunu söyledi. Mahkeme heyeti, dosyanın mütalaanın açıklanması için savcılığa gönderilmesine karar vererek davayı 29 Mayıs’a erteledi.

Agos Gazetesi yazarı Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast, tahliye edilmesinden sonra hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan açılan davasının duruşmasında ifade verdi.

Samast ifadesinde, o sıralarda 16 yaşında olduğunu, Erhan Tuncel ve Yasin Hayal‘in kendisini cesaretlendirmek için, “Sırtın sağlam, rahat ol, başına bir iş gelmeyecek, emniyet arkamızda, devlet arkamızda istediğinizi yapın, geniş takılın” şeklinde konuşmalar yaptığını söyledi.

“Vazgeçersen başın belaya girer”

Agos’un haberine göre, olaydan önce 2006 yılında Erhan Tuncel’in evinde toplandıklarını anlatan Samast, Erhan Tuncel ile Yasin Hayal arasında “Ramazan ve Ali Fuat müdür arkamızda, rahat ol” gibi konuşmalar geçtiğini duyduğunu söyledi.

Samast, Yasin Hayal’in kendisini “Bu işten vazgeçersen senin de başın belaya girer” diyerek tehdit ettiğini ve ondan korktuğunu söyledi.

“Olay yerinde beni takip edenler vardı”

Olay günü Hrant Dink’i öldüreceği sırada kendisini takip edenler olduğunu söyleyen Samast, “Yasin’i aradım. ‘Korkma onlar bizden sen devam et’ dedi” şeklinde konuştu.

“Rahat ol koçum, sana kimse bir şey yapamaz”

Mahkeme başkanının Samast’a, “Olaydan sonra poliste, jandarmada bir ayrıcalık bir destek gördün mü?” sorusu üzerine Samast şunları söyledi:

“Samsun’da o konuşmalar olmuştu, ‘rahat ol koçum, aslansın, sana kimse bir şey yapamaz’ gibi söylemlerde bulunmuşlardı. Samsun Emniyet’teki görüntü ve ifade kayıtlarında da var bunlar.”

Mahkeme heyeti, dosyanın mütalaanın açıklanması için savcılığa gönderilmesine karar vererek davayı 29 Mayıs’a erteledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.