Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: “Adımı bile söyleyemiyor ama rüyasında beni görüyor”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır ve Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu’nun sorularını yanıtladı. İmamoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kişiliğini asla muhatap almadığını, aksine Erdoğan’ın kendisini sürekli eleştirdiğini söyledi. Erdoğan’ın ismini asla ağzına almamasına da değinen İmamoğlu, “Benim ismimi söyleyemiyor ama her yerde beni anıyor, her yerde bana laf atıyor” dedi.

İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisinden sürekli “zat” ve “zevat” demesine dair konuştu. Erdoğan’ı asla muhatap almadığını belirten İmamoğlu, kendisine “Ekrem” adını dedesinin koyduğunu söyledi, hikâyesini de şöyle anlattı:

“Bana ‘zat’ diyor, ‘zevat’ diyor, ismimi dillendiremiyor. Çünkü Allah’a şükür, rahmetli dedemin verdiği güzel ismi dile getirirse, ‘Ekrem’den -Hz. Muhammed’in ismi diye bana verdi dedem- imtina ediyor, ‘İmamoğlu’ dese hepten oylar gidecek diye ‘Ekrem İmamoğlu’ diyemeyebilir. Çünkü bu kadar ince hesap yapabilir. Benim ismimi diyemiyor ama her yerde beni anıyor, her yerde bana laf atıyor.”

“Rüyasında bile beni görüyor”

Erdoğan’a cevap vermesi gerektiği taktirde konuştuğunu fakat asıl derdinin İstanbul olduğunun altını çizen İmamoğlu, bazı örnek üzerinden yaşadıkları durumu anlattı:

“Ben cevap vermem gerekiyorsa veriyorum ama benim esas derdim, İstanbul’da etkilediği, yapmadığı, yaptırmadığı şeyler. Şimdi Kanal İstanbul’un muhatabı kim? Sayın Erdoğan. UKOME’nin muhatabı kim? UKOME’nin omurgasını değiştirdi. UKOME’yi teknik bir masadan aldı, siyasi bir masaya evirdi. Orada teknik tartışılıp, İstanbul’un ulaşımıyla ilgili sorunlar çözülmesi gerekirken, taksi meselesinde bir tane AKP militanı haline gelmiş taksi odası başkanıyla süreç yönettiler. Taksi meselesinde İstanbulluyu mağdur ettiler. Şimdi benim UKOME’de muhatabım Sayın Erdoğan. ‘Ne alaka?’ diyeceksiniz. Ama öyle! UKOME’yi takip ettiğini kulaklarımla duydum. Benim Adalar’daki fayton meselesini bile adım adım takip ediyor. Yatıyor, kalkıyor Ekrem İmamoğlu. Ben ne yapayım, cevap vermeyeyim mi! Rüyasında bile beni görüyor!”

“Kurumları öldürürseniz olmaz”

İnsanların gelip geçici fakat kurumların kalıcı olduğunu vurgulayan İmamoğlu, İBB’nin markalaşmasının öneminden bahsetti. İmamoğlu, “Kurumları öldürürseniz, tek kişilik sürece taşırsanız olmaz. Biz niçin uğraşıyoruz İBB’de? Her şeyi kurumsallaştıralım istiyoruz, İBB Miras, İBB Çocuk, İBB Kadın gibi marka yaratalım istiyoruz. Bu markalaşma neden önemli, biliyor musunuz? Ekrem İmamoğlu yarın bir gün gitti, ama o marka yürümeye devam etsin” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, AKP’nin kurulduğu günden bu yana zayıfladığına ve kurucularının yüzde 80’inin şu anda parti içinde olmadığına dikkat çekti. Sadece muhalefet seçmeninin değil, “AKP’ye adanmışların, AKP’nin siyasî bir parti olarak güçlenmesini isteyenlerin” de oyuna talip olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Bana oy verirlerse belki AKP’nin öne çıkan unsurları kendilerine gelirler” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.