Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Burcu Köksal krizine taahhütname çözümü | CHP belediye başkan adayları, ayrımcılık yapmayacaklarına dair belge imzalayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Afyonkarahisar belediye başkan adayı Burcu Köksal’ın DEM Parti’ye yönelik sözleri üzerine, belediye başkan adaylarına imzalamaları için “Halkçı Belediyecilik Taahhütnamesi” gönderdi. Taahhütnamede, adayların “cinsiyet, etnik köken, dini inanç, siyasi görüş, sosyal sınıf gibi farklılıklar nedeniyle” vatandaşları dışlamayacaklarına dair söz vermeleri istendi.

CHP Afyonkarahisar belediye başkan adayı Burcu Köksal’ın DEM Parti’ye yönelik sözleri sonrası, belediye başkan adaylarına imzalatılması kararlaştırılan “Halkçı Belediyecilik Taahhütnamesi” ve “Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politika Belgesi” adaylara gönderildi 

CHP, bin 142 belediye başkan adayına gönderilen “Halkçı Belediyecilik Taahhütnamesi”nde adayların seçildikten sonra vatandaşları cinsiyet, etnik köken, dini inanç, siyasi görüş gibi farklılıklar nedeniyle dışlamama sözü vermesi istenildi. 

Belediye başkan adaylarına gönderilen “Halkçı Belediyecilik Taahhütnamesi”nde şu sözlere yer verildi:

“Şehrimin imkanlarının ve gelirlerinin adil ve hakça bölüştürülmesini, her yurttaşımızın belediye hizmetlerinden eşit şekilde yararlanmasını sağlayacağıma, kişisel çıkarlara ve ranta karşı kamu yararını her şeyin üstünde tutacağıma, vatandaşlarımızın cinsiyet, etnik köken, dini inanç, siyasi görüş, sosyal sınıf gibi farklılıklar nedeniyle dışlanmasına izin vermeyeceğime, istihdam, yatırımlar ve sosyal politika başta olmak üzere tüm belediye hizmetlerinde cinsiyet eşitliğini temel alacağıma, gençlerin, çocukların, yaşlıların, engellilerin, yoksulların ve tüm dezavantajlı grupların güvenli, rahat ve eşit bir şekilde konforlu yaşaması için gerekli önlemleri alacağıma, çevreyi, yeşili ve sürdürebilirliği gözeteceğime, ‘tüm hayatlar değerlidir’ yaklaşımıyla hayvanların yaşam hakkına saygılı olacağıma, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesi gereğince hiçbir istisna olmaksızın halka hesap vereceğime, bu yaklaşımla kişisel mal varlığımı her yıl sonunda kamuoyuna eksiksiz ve geciktirmeden açıklayacağıma, her hesap dönemi sonunda belediyemizin bilançosunu kamuoyuna sunacağıma, halkçı belediyeciliği yönetim anlayışımın merkezine koyacağıma, mazeret üretmek yerine her koşulda çözüm ve maharet üreteceğime söz veriyorum.”

Belgeye, ilk imzayı ise Bilecik Belediye Başkan adayı Melek Mızrak Subaşı attı. 

Adaylar 9 maddelik eşitlik belgesini imzalayacaklar 

CHP’nin “Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politika Belgesi’nde”  9 madde sıralanarak, yerel yaşamda kadın-erkek eşitliği şartına uyulması istendi. Belgede, belediye çalışanlarının istihdamında yüzde 50 cinsiyet kotasının hedeflendiği, kadına ve çocuğa yönelik şiddet suçu işleyenlerin işe kabul edilmeyeceği, çalışanların 6284 sayılı Aile Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve Uluslararası Çalışma Örgütünün 190 Sayılı Şiddet ve Taciz Sözleşmesi doğrultusunda hareket edeceği bilgisine yer verildi. Başkan adayları belgedeki maddelere uyacaklarına dair imza atacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.