Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Özel: “Kapılar ardına kadar açık”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın DEM Parti’yle ilgili açıklamasına tepki gösterdi. Özel, ayrımcılığı reddeden bir yaklaşımı benimsediklerini söyleyerek, “Türkiye ittifakının belediye başkan adaylarının kapısı Kürt’e de Türk’e de Laz’a da Çerkez’e de ardına kadar açıktır” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adayı Atasoy Bilgin’in proje tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın “Seçildiğimde belediyenin kapıları Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) hariç her siyasi partiye açık olacak” şeklindeki açıklamalarını eleştirdi.

“Türkiye ittifakının rengi Cumhur ittifakının yağmur bulutlarını, kasvetli bulutların koyu gri rengi değil ay yıldızlı al bayrağın renkleri olan kırmızı ile beyazdır” diyen Özel şöyle konuştu:

“Türkiye ittifakının belediye başkan adaylarının kapısı Kürt’e de Türk’e de Laz’a da Çerkez’e de ardına kadar açıktır. Türkiye ittifakı, ayrımcılığı reddeder. Bütün Türkiye’yi hep birlikte kucaklar.”

“Hesap soracağız”

Özel, geçmiş seçimlerde iktidarın kullandığı yöntemlere eleştiri getirerek, vatandaşların “montaj videolarla” ve “Bize oy vermezseniz bayrağı indirecekler, ezanı dindirecekler, vatanı böldürecekler” gibi ifadelerle korkutulduğunu belirtti. Ayrıca, deprem bölgesinde yaşayanlara “Bir sene sonra sizi eve sokarız” denilerek verilen sözlerin tutulmadığını vurguladı.

Özel, CHP olarak bu tür manipülasyonların bir daha yaşanmaması için 31 Mart seçimlerini kazanmayı hedeflediklerini ve sonrasında iktidardan hesap soracaklarını ifade etti.

“En çok borcu olan belediye Kocaeli”

Özel, Kocaeli Belediyesi’nin sadece hazineye olan borcunun 2 milyar 102 milyon lira olduğunu öğrendiğinde inanamadığını söyledi.

Kocaeli’ni yönetmeye talip olduklarını söyleyen Özel, şunları dedi:

“Kocaeli, gelişmiş sanayisi nedeniyle sendikacılığın gelişmesi gereken kentlerden bir tanesi. Aynı zamanda İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi verilerine göre Kocaeli, Türkiye’de iş cinayetlerinin ve iş kazalarının en çok yaşandığı üçüncü il konumunda. Yani rakamlara baktığınızda, Kocaeli’ndeki talebe baktığınızda Kocaeli’nde bu işçi kenti, bu emeğin kenti Atasoy Bilgin’i çağırıyor ve onunla birlikte ayağa kalkmayı bekliyor”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.