Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Evlilik eşitliği yasasının ardından ilk kez Yunanistan’da bir lezbiyen çift evlendi: “Kısacası, sevgi kazandı”

Yunanistan’da evlilik eşitliği yasası, birçok LGBTİ+’nın hayatında değişiklik yaratmaya devam ediyor. Evlilik eşitliği yasasından hemen sonra Danai Deligeorges ve Alexia Beziki, Yunanistan’da evlenen ilk lezbiyen çift oldu.

Yunanistan’da evlilik eşitliği, 16 Şubat’ta mecliste onaylanmıştı. Evlilik eşitliği, Yunanistan’ın birçok kentinde coşkuyla karşılanmıştı. Evlilik eşitliği yasası ayrıca LGBTİ+ çiftlerin evlat edinebilmesinin de önünü açıyor.

Alexia Beziki ve Danai Deligeorges, 7 Mart Perşembe günü evlenerek Yunanistan’ın ilk lezbiyen çifti oldu.

Deligeorges’in telefonuna kurulmuş hatırlatıcı, 7 Mart Perşembe günü çalmaya başladı. Hatırlacının başlığında “düğün” yazıyordu. Deligeorges, partneri Beziki’ye döndü ve gülümsedi. Beziki partnerine “Hazır mısın” diye sordu. Çift, evlilik törenleri için hazırlanmaya başladı.

Deligeorges, evlilik töreninden hemen önce şunları söyledi:

“Artık şunu doğrulayabiliriz. Bütün bu mücadeleyi boşuna vermedik. Kısacası, sevgi kazandı.”

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın valisi Haris Doukas, çifti küçük ama sevdikleriyle birlikte oldukları bir törende evlendirdi. Çift, evlilik yeminlerini okuyup birbirlerine sarıldıklarında evlendikleri hükümet binası alkıştan geçilmiyordu.

Çiftin, evlendikten sonraki ilk açıklaması ise “Bu ülkeyi tebrik ediyoruz” oldu.

Yunanistan’da aktör olan Beziki (43), evlilik eşitliği yasası hakkında şunları söyledi:

“Bu bir zaferdir. Bu özellikle, herkesin nasılsa, kimse ve neyi tercih ettiyse o şekilde görünmeyi hak ettiğine inanan herkesin zaferi.”

Deligeorges, 2022’de Beziki’ye evlilik teklifinde bulunmuştu. Ancak o dönemlerde LGBTİ+ çiftlerin yasal olarak evlenmesi mümkün değildi. Geçtiğimiz ay, Beziki’nin bir çocuğu oldu.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.