Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sinan Ateş’in babası Musa Ateş hayatını kaybetti

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in babası Musa Ateş hayatını kaybetti.

Bursa’da yaşayan 64 yaşındaki Musa Ateş‘in sahura kalktıktan sonra fenalaştığı ve Bursa Şehir Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi.

Musa Ateş burada sağlık ekiplerince yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Özgür Özel: “Büyük üzüntüyle öğrendim”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Yaşamını yitirdiğini büyük üzüntüyle öğrendiğim Sinan Ateş’in babası Musa Ateş’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

İddianame henüz hazırlanmadı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara-Çankaya’da bir binadan çıktığı sırada motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Ateş’in öldürülmesine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca açılan soruşturma kapsamında bu zamana kadar 22 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında cinayeti işleyen Eray Özyağcı, Özyağcı’yı İstanbul’dan Ankara’ya getirdiği tespit edilen özel harekat polisleri ve suikastı organize ettiği iddia edilen isimlerden Doğukan Çep de yer aldı.

Sinan Ateş’in cinayeti soruşturulurken, dosya da çalkantılı süreçlerden geçti. Ağustos 2023’te soruşturmaya bakan üç savcı dosyadan alındı. Ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Eylül 2023’te dosyayı ilk savcı Ayhan Ay’a geri verdi.

Soruşturmayla ilgili iddianame henüz tamamlanmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.