Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş: “Adalet yerini bulmayınca ne mi olur? Bu sorunun cevabını Cumhurbaşkanı Erdoğan en iyi şekilde veriyor”

Ankara’da bir yıl önce uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş anıldı. Ateş’in ailesi Kızılırmak Caddesi’nde katil zanlısı Eray Özyağcı’nın Sinan Ateş’i vurduğu yerde açıklama yaptı. Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın “Cezasız kalan her suç failini azgınlaştırır, hesap sorulmayan her cürüm yeni zulümlere davetiye çıkarır” sözlerini hatırlatarak “Cinayetin failleri adli işlem gören kişilerle sınırlı değildir” dedi. Tespit edilen faillerle ilgili hiçbir işlem yapılmadığına olayın üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen soruşturmanın tamamlanmadığına dikkat çeken Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Başsavcısı ve soruşturmayı yürüten savcılara“Dışarıda elini kolunu sallayarak gezen failleri yakalayın geç gelen adalet adalet değildir” diye seslendi.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş 30 Aralık 2022 Cuma günü Ankara Kızılırmak Mahallesi 1456. Sokak’taki İnci Apartmanı’nın önünde suikast sonucu yaşamını yitirmişti. Olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen cinayetin failleri cezalandırılmadı.

Ateş’in ailesi ve cinayetin aydınlatılmasını isteyenler Sinan Ateş’in vurulduğu yerde toplandı. Katil zanlısı Eray Özyağcı Ateş’i bir yıl önce Çukurambar semtindeki İnci Apartmanı’ndan çıktıktan sonra vurmuştu. Ateş’in gündüz vakti vurulduğu Çukurambar semti milletvekillerinin oturmak için tercih ettiği güvenli bir semt olarak biliniyor. Ateş’in vurularak düştüğü yere fotoğrafı ve karanfiller koyulmuş “İhanetin bağrına saplanacağız, kurt daha son sözü söylemedi herkes çobanın yalanını dinliyor” sloganlarının yazıldığı brandalar gerilmişti. Aile beklenirken Ateş için dua okundu.

Baba Musa Ateş ve anne Saniye Ateş çocuklarının vurulduğu yerdeki fotoğrafını, fotoğraftaki Ateş’in yüzüklü elini öperek ağladı. Abla Selma Ateş ise anne ve babasını teselli etti. Ailenin olay dün yaşanmış gibi taze olan acısı orada bulunan herkese yansıdı. Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş basın açıklaması yaparken duygu yoğunluğuyla duraksadığı anlarda güçlü bir nefes alarak konuşmasını devam ettirdi. Açıklama okunduktan sonra dua edildi ve anmaya katılanlar, anne Saniye Ateş ile baba Musa Ateş’in elini öptü. O sırada anne Saniye Ateş, “Yediler oğlumu” diye feryat etti. Anma bittikten sonra yoldan geçen yurttaşlar Ateş’in fotoğrafı ile fotoğraf çektirdi ve cinayete tepki gösterdi. Ateş için 30 Ocak’ta Bursa Emir Sultan Camii’nde mevlit okutulacak. Ailesi, mevlit için Ateş’in sevenlerini Bursa’ya çağırdı.

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olmak üzere Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara Başsavcısı, soruşturmayı yürüten savcılara ve ” yargı camiasının şerefli hakim ve savcılarına” seslenen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş şunları söyledi:

“Ömrümüzü verdiğimiz davamıza canımızı da verdik, buna rağmen bazı çevrelerin tavırları ve iftira dolu söylemleri bize bu aşağılık cinayet kadar ağır geldi”

“30 Aralık 2022 tarihinde, şu an bulunduğumuz noktada yaşanan ve Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçecek olan hepimizin hayatından bir parça alıp götürdü. Bir eşi, bir babayı, bir evladı, bir kardeşi, bir dostu, iyilikte yarışan bir insanı hayattan koparanlar, insanların inandığı değerleri de yerle yeksan etti.”

Eşimin şehit edildiği günden beri bizimle birlikte olan; hakkın, hukukun ve adaletin yanında duran herkese sizin huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz ömrümüzü verdiğimiz davamıza, canımızı da verdik. Buna rağmen bazı çevrelerin tavırları ve iftira dolu söylemleri, bize bu aşağılık cinayet kadar ağır geldi.”

“Hala dinmeyen öfkenizle ona yattığı toprağı da mı çok görüyorsunuz?”

Babasız kalan iki evladımın hayat boyu yaşayacağı travmayı düşünemeyecek kadar gözlerini nefret bürüyenler, şehidimizin arkasından sergiledikleri tavırla, ölen ile uğraşmayı bırakan şeytanın bile nefretini kazanmıştır. Sinan, bedenen artık bu fani dünyada yok. Hala dinmeyen öfkenizle ona yattığı toprağı da mı çok görüyorsunuz?

“Sakinleştiren taraf olmayı tercih ettik”

Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yaptığımız her açıklamalarda önce Allah’a, sonra devletimize olan güvenimizi dile getirdik ve getirmeye devam ediyoruz. ‘Dış güçlerin oyunu’ diyenler oldu. ‘Seçim öncesi Türkiye karıştırılmak isteniyor’ diyenler oldu. Biz, bunun böyle olmadığımı bilmemize rağmen çirkin tezgahların bir malzemesi olmamak adına acımızı sinemize çekerek sakin kalan, sakinleştiren taraf olmayı tercih ettik.

“Devlet babamız hesap sorsun istiyoruz

Biz istiyoruz ki devletimiz, bir yıldır taşıdığımız bu ağır yükü omuzlarımızdan alsın. Biz yalnızca, bir yıldır yaşayamadığımız acımızı yaşamak istiyoruz. ‘Devlet babamız hesap sorsun’ istiyoruz. En başından beri ‘Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun’ diyoruz.

“Bu alçak cinayetin failleri adli işlem gören kişilerle sınırlı değildir”

Adalet yerini bulmayınca ne mi olur? Bu sorunun cevabını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan en güzel şekilde veriyor: ‘Unutulmamalıdır ki cezasız kalan her suç, failini daha da azgınlaştırır. Hesap sorulmayan her cürüm, yeni zulümlere davetiye çıkarır.’ Kamuoyuna yansıdığı üzere, bu alçak cinayetin failleri adli işlem gören kişilerle sınırlı değildir. Peki, tespit edilen diğer faillerle ilgili olarak bugüne kadar neden hiçbir işlem yapılmamıştır? Olayın üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen soruşturma tamamlanıp neden dava açılmamıştır?

“Başka yavruların yetim kalmasına izin vermeyin”

“Buradan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere; Adalet Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Ankara Başsavcısına, soruşturmayı yürüten savcılara, yargı camiamızın şerefli hakim ve savcılarına sesleniyorum: İki tane küçük yavrumun yetim kaldığını unutmayın. Başka yavruların yetim kalmasına izin vermeyin. Herkes güven içinde yaşasın. İnanıyoruz ki adalet, devletin temelidir. İdarecilerin görevi ise en başta adaleti tesis etmektir. Lütfen, dışarıda elini kolunu sallayarak gezen tüm failleri bir an önce yakalayın ve adaleti tesis edin. Unutmayım ki eksik ve geç gelen adalet, adalet değildir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler