Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan Şampiyonluk Turu: Fatih Terim’in Panathinaikos’u Olympiakos’u 3-1 yendi

Yunanistan Süper Ligi’nde Şampiyonluk Turu heyecanı başladı. Fatih Terim’in Panathinaikos’u, deplasmanda Olmypiakos engelini 3-1’lik galibiyetle aştı.

Atina derbisinde zafer Panathinaikos’un

Yunanistan Süper Ligi’nde Şampiyonluk Turu heyecanı başladı. Normal sezonu 3. ve 4. sırada tamamlayan iki takım Olympiakos ile Panathinaikos, Şampiyonluk Turu 1. Hafta mücadelesinde kozlarını paylaştı.

Olympiakos, dev derbiye hızlı başladı. Ev sahibi, 23. dakikada Daniel Podence ile öne geçti. Dakikalar ilerledikçe oyuna ortak olan Panathinaikos, 41. dakikada eski Trabzonsporlu Anastasios Bakasetas’ın golüyle skoru 1-1’e getirdi. Maçın kırılma anı ise 45+4. dakikada yaşandı. Konuk ekip, ilk yarının bitmesine saniyeler kala Fiotis Ioannidis ile öne geçti.

Olympiakos, ikinci yarıda baskısını artırsa da istediği pozisyonları bulmakta zorlandı. Panathinaikos, 70. dakikada bir kez daha sahne alan Fotis Ionnidis ile rakibinin fişini çekti. 

Panathinaikos, ezeli rakibini deplasmanda 3-1 mağlup etmeyi başardı. Öte yandan Panathinaikos’ta milli oyuncu Samet Akaydin, karşılaşmada 90 dakika süre aldı. Fatih Terim’in ekibi, Olympiakos derbisi galibiyetiyle puanını 59’a yükseltirken; ev sahibi 57 puanda kaldı. Şampiyonluk Turu’nun ikinci hafta mücadelesinde Panathinaikos, sahasında PAOK’u konuk edecek.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.