Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Andrew Tate ve kardeşi, Romanya’da gözaltına alındı

Cinsiyetçi söylemleri ile tanınan eski kick boksçu Andrew Tate (37) ve kardeşi Tristan Tate (35), İngiltere’de çıkarılan yakalama kararı sonrası Romanya’da gözaltına alındı. Yargıç, Tate kardeşlerin hakkındaki insan kaçakçılığı suçlamaları sonuçlandıktan sonra İngiltere’ye iade edilebileceğine karar verdi.

İngiliz yetkililer, dün (11 Mart) Romanya’da yaşayan kardeşler hakkında Avrupa genelinde yakalama kararı çıkarmıştı. Söz konusu yakalama kararı, İngiltere’deki dört kadının Andrew ve Tristan Tate hakkında 2012 ila 2015 yılları arasında tecavüz ve cinsel saldırı suçlamalarında bulunması üzerine çıkarıldı. Tate kardeşlerin avukatları, müvekkillerinin kendilerine yöneltilen tüm iddiaları reddettiklerini açıkladı ve “10 yıllık suçlamaların yeniden ortaya çıkması” olarak yorumladı.

Savcının emri üzerine 24 saatliğine gözaltına alınan kardeşlerin akıbeti belli oldu. Yargıç, Tate kardeşlerin Romanya’daki davaları sonuçlandıktan sonra İngiltere’ye iade edilebileceğini söyledi. Tate kardeşler, gözaltı süresi dolduktan sonra serbest bırakıldılar.

Tate’i cinsel saldırıyla itham eden dört İngiliz kadını temsil eden hukuk firması McCue Jury and Partners, Tate’in tecavüz ve insan kaçakçılığı suçlarından yargılanacağı Romanya’dan kaçmaya çalışabileceğinden endişe duydukları için İngiliz polisine mektup yazdıklarını söyledi. Hukuk bürosundan yapılan açıklamada, “İngiliz polisine… Tate’in Romanya’da gözaltına alınması ve İngiltere’ye iadesi için derhal tutuklama emri çıkarılması çağrısında bulunmak üzere mektup yazdık” denildi.

Tate kardeşler hakkında tecavüz, insan kaçakçılığı ve suç örgütü kurma suçlamalarıyla açılan dava Romanya’da devam ediyor. Tate kardeşler, cinsel saldırı iddialarının yanı sıra “suç örgütü kurarak, yetişkinlere içerik üretimi” işi aracılığıyla kadınları istismar etmekle de suçlanıyor.

Andrew Tate kendini kadın düşmanı olarak tanımlıyor. Daha önce de kadın düşmanı yorumları nedeniyle X platformundaki hesabı kapatılmıştı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.