Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’tan TikTok çıkışı: “Yasaklanırsa Facebook büyür, Facebook benim için halk düşmanı”

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, TikTok’un satışı için yasa çıkarma girişimini eleştirdi. Kendisi başkanlık yaptığı dönemde TikTok’u eleştiren ve yasaklamaya çalışan Trump, “TikTok olmazsa Facebook büyük ve Facebook benim gözümde halk düşmanıdır” dedi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın bu açıklamayı yapmasının bir sebebi var: ABD Kongresi, TikTok’un sahibi Çinli ByteDance şirketini 30 Eylül’e kadar TikTok’u satmaya zorlayacak bir yasayı görüşüyor. ABD Başkanı Joe Biden, Kongre’den geçmesi durumunda yasayı onaylayacağını açıkladı.

Cumhuriyetçi Parti’nin 5-6 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde adayı olması beklenen Trump, dün (11 Ocak) NBC’ye verdiği demeçte, “TikTok olmadan Facebook’u daha da büyütebilirsiniz ve ben Facebook’u halk düşmanı olarak görüyorum” dedi. TikTok’un hem iyi hem de kötü özellikleri olduğunu belirten Trump, “TikTok’u seven pek çok kişi var. TikTok’suz kafayı yiyen çok sayıda çocuk da var” diye konuştu.

TikTok’un ABD hükümeti için ulusal güvenlik sorunu olduğu yönündeki uyarılara da değinen Trump, asıl tehdidin Facebook’tan geleceğini savundu. Trump’ın bu yorumlarının ardından Meta’nın hisseleri yüzde 4 değer kaybetti.

Pazartesi günü yayımlanan ABD güvenliğine yönelik tehditlerle ilgili yıllık raporda Ulusal İstihbarat Direktörlüğü Ofisi, TikTok’u Çin hükümetinin propaganda kolu olarak nitelendirdi ve şöyle yazdı: “Bazı TikTok hesaplarının 2022’deki ara seçimlerde her iki siyasi partiden adayları hedef aldığı bildirildi.”

Amerika’da şu anda 170 milyon insan TikTok kullanıyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.