Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’ın sahaya inmesi kime avantaj sağlar?

31 Mart yerel seçimlerine 18 gün kaldı. Gözler İstanbul’da. İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP’nin adayı Murat Kurum arasındaki yarış kıyasıya sürüyor, uzmanlara göre yarış başa baş gidiyor. Murat Kurum’un teknokrat olması, seçmenle temas kuramaması ve yaptığı gaflar, “AKP seçmenini etkiler mi?” sorusunu akıllara getiriyor. Fakat şunu da biliyoruz: AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hâlâ sahaya inmedi. Erdoğan’ın sahaya inmesi kime avantaj sağlar? Siyaset bilimci Prof. Dr. Tanju Tosun ve Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu ile değerlendirdik.

Editör: Aliye Altınışık

Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu, Erdoğan’ın İstanbul’da sahaya inmesini sadece AKP değil, CHP kurmaylarının da beklediğine dikkat çekerek, “CHP’nin sandık küskünü seçmenini konsolide etme çabası var ve İmamoğlu kanadı bu konuda Erdoğan’a çok güveniyor. Erdoğan’ın sahaya çıkmasıyla birlikte küskünlerin iktidar alerjisinin depreşeceği ve iktidar karşıtlığı sayesinde seçmenin daha da kenetleneceği düşünülüyor” dedi.

Siyaset bilimci Prof. Dr. Tanju Tosun ise Erdoğan’ın seçime kısa bir süre kala sahaya inmesinin hem avantajları hem de dezavantajları olduğu görüşünde. Erdoğan’ın son günlerde ekonomide ya da emekli maaşlarında yapacağı bir iyileştirmenin “suni” olacağını düşünen Tosun, seçim sonuçlarını tayin edecek kesimin orta sınıf olacağını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.