Demirtaş’ın avukatlarından açıklama: “Başlatılan üst arama dayatması sona erdi”

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş avukatları aracılığıyla Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla başlatılan üst aramasını protesto ederek dün itibarıyla aile, milletvekili ve avukat görüşlerine çıkmayacağını duyurdu. Demirtaş’ın avukatlarından Ramazan Demir, sosyal medya hesabından ayakkabı çıkartma dayatmasından vazgeçildiğine dair bir yazı paylaştı.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yönelik Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla başlatılan üst araması dayatması sona erdi. Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla başlatılan üst aramasını protesto eden Demirtaş dün itibarıyla aile, milletvekili ve avukat görüşlerine çıkmayacağını duyurdu.

Bunun üzerine Demirtaş’ın avukatları ve DEM Parti Adalet Bakanlığı ile de görüşmeler yaparak girişimlerde bulundu.

Demirtaş’ın avukatlarından Ramazan Demir, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada, ayakkabı çıkartma dayatmasından vazgeçildiğini duyurdu. Demir, “Demirtaş Savunma Grubu” imzasıyla paylaştığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş’a avukat görüşü öncesi ve sonrası dayatılan ayakkabı çıkarma şeklindeki hukuksuzluktan, yapılan görüşmeler sonucu vazgeçilmiştir.

Konuya gösterilen duyarlılık ve verilen destek için herkese teşekkür ediyor, müvekkilimiz Sayın Demirtaş’ın selamlarını iletiyoruz.”

Ne oldu?

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Ramazan Demir, sosyal medya hesabından müvekkili ile görüşmek için Edirne Cezaevi’ne gittiğini ancak Demirtaş’ın arama uygulamasını kabul etmediği için görüşe çıkmadığını duyurdu. Demir, Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla Demirtaş’tan odadan her giriş çıkışında ayakkabılarını çıkartması istendiğini söyledi.

Demirtaş’ın avukatı Ramazan Demir şu ifadeleri kullandı:

“Seçimlere çok az bir zaman diliminin kaldığı şu günlerde, Edirne Cezaevi’nde Sayın Selahattin Demirtaş’a onur kırıcı üst araması dayatılmaya başlanmıştır. Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla, bugünden itibaren, Sayın Demirtaş’ın görüş için odadan her çıkış ve girişinde, kameraların önünde ayakkabılarını çıkarması dayatılmaktadır. Sayın Demirtaş, bu uygulamayı onur kırıcı bir zorbalık olarak tanımladığını ve asla kabul etmeyeceğini belirterek bundan böyle aile, avukat ve milletvekili görüşlerine çıkmayacağını ifade etmektedir. Konuyla ilgili, DEM Parti Genel Merkezi de acilen bilgilendirilmiştir. Parti yetkilileri, Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak bu onur kırıcı dayatmadan derhal vazgeçilmesini isteyecektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.