Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Polonya, bir önceki sağcı hükümetin atadığı 50 büyükelçiyi geri çağırdı

Polonya hükümeti, bir önceki aşırı sağcı hükümetin atadığı 50 büyükelçiyi geri çağırdı.

Polonya hükümeti, Avrupa Birliği (AB) yanlısı yeni politikalara yöneliyor.

Polonya Dışişleri Bakanı, Avrupalı müttefiklerle diplomatik ilişkileri iyileştirme amacıyla bir önceki hükümetin atadığı 50 büyükelçiyi geri çağırdıklarını söyledi. Dışişleri Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında bu değişikliğin “gerekli” olduğu belirtilirken “zorlu görevlerde daha profesyonel bir dış politika yürütmenin” önünün açıldığı da aktarıldı.

Polonya Başbakanı Donald Tusk ise bu değişimin daha sadık diplomatlarla birlikte çalışmak için gerekli olduğunu söyledi. Tusk, bu kararının kendisinden önceki hükümete yönelik “bir misilleme olmadığını” vurguladı.

Tusk’ın hükümetinden önceki hükümet, sağcı politikalarıyla biliniyor. Geçtiğimiz aralığa kadar toplam sekiz yıl boyunca Polonya’yı yöneten hükümet, son seçimde iktidarı kaybetmişti.

Geri çağırılan bütün büyükelçiler, bir önceki hükümetin atadığı görevliler.

Dışişleri Bakanlığı, büyükelçilere yönelik prosedürün başladığını belirtti. Ancak geri çağrılan büyükelçilerin yerine yeni büyükelçilerin ne zaman atanacağı ya da yurt dışı görevlerinin kesilip kesilmeyeceği belirtilmedi.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.