Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya’da seçimin son günü: Ukrayna, Rusya’da hava saldırısı gerçekleştiriyor

Ukrayna, Rusya’ya geniş çaplı bir drone saldırısında bulundu. Saldırı bir petrol rafinerisinde yangın çıkartırken Rusya-Ukrayna sınırı arasındaki bölgelerde elektrik kesintilerine neden oldu.

Rusya’da yetkililerin açıklamasına göre Ukrayna, Rusya’nın geniş bölgelerine 35 drone fırlattı. Bu saldırıların ardından bir petrol rafinerisinde yangın çıkarken bölgede geniş çaplı elektrik kesintilerine neden oldu.

Ukrayna’nın Rusya topraklarına gerçekleştirdiği bu saldırı, Rusya’nın Ukrayna’ya iki yıl önce başlattığı savaşın ardından en geniş çaplı hava saldırılarından biri oldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 16 Mart Cumartesi akşamı geniş çaplı hava operasyonları sebebiyle ordusuna teşekkür eden bir video yayımladı. Ancak Rusya’nın iddia ettiği saldırı hakkında bir yorumda bulunmadı.

Reuters, Rusya’nın iddia ettiği saldırıyı henüz doğrulayamadıklarını aktardı.

Rusya, Telegram hesaplarından yaptığı açıklamada “Dronelar etkisizleştirildi ancak bu saldırı Krasnador bölgesinde bir yangın başlattı” diye aktardı.

Rusya’nın Krasnador bölgesinde bulunan Slavyansk petrol rafinerisinde çıkan yangın sonucunda kimsenin ölmediği aktarılıyor. Ancak bölgede yaşayan bir insanın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Slavyansk’ta yetkililer, petrol rafinerisindeki yangının kontrol altına alındığını belirtirken çevre bölgelere bir tehdit oluşturmadığını aktardı.

Rusya, Ukrayna’nın seçimi sabote ettiğini iddia ediyor

Rusya başkanlık seçiminin son gününde Kiev hükümetini seçimi sabote etmekle suçluyor. Rusya’nın iddiasına göre seçim sırasında hava saldırıları gerçekleştiren Ukrayna, seçimin sonucunu etkilemeye çalışıyor.

Rusya’da yetkililerin yaptığı açıklamaya göre Ukrayna, Rusya üzerinde hava saldırısı gerçekleştirmeye devam ediyor.

Rusya Merkez Seçim Komitesi’nin açıklamasına göre 63 milyondan fazla kişi oy verdi. Bu sayının daha da artması bekleniyor.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.