Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (276): Trendyol Süper Lig’de 30. haftanın “en”leri | Lider Galatasaray Kasımpaşa deplasmanında son dakika golüyle güldü – Fenerbahçe, olaylı maçta Trabzonspor’u 3-2 geçti

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonunda 30. hafta heyecanı geride kaldı. Lider Galatasaray gol düellosuna sahne olan karşılaşmada Kasımpaşa’yı 4-3 mağlup etti. Zirvenin takipçisi Fenerbahçe ise başından sonuna olaylara sahne olan karşılaşmada Trabzonspor’u 3-2 mağlup etti. Beşiktaş ise Bitexen Antalyaspor’a evinde 2-1 mağlup olarak üst üste üçüncü maçından da puansız ayrıldı.

5) Haftanın en keyifli karşılaşması: Kasımpaşa 3-4 Galatasaray

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu 30. haftasının en keyifli karşılaşmasına avrupa kupaları yarışını sürdüren Kasımpaşa’nın evinde lider Galatasaray’ı konuk ettiği karşılaşma sahne oldu. Gol düellosuna sahne olan karşılaşmada Galatasaray, Carlos Vinicus’un son dakika golüyle 4-3 galip geldi. 

Karşılaşmaya baskılı başlayan Galatasaray, Dries Mertens’in 27. dakikadaki şık golüyle 1-0 öne geçti. Yanıt vermekte gecikmeyen Kasımpaşa, 34. dakikada kornerde oluşan karambolde Mauro Icardi’nin kendi kalesine attığı golle 1-1’lik eşitliği yakaladı ve ilk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarıya hızlı başlayan sarı-kırmızılılar, Mauro Icardi’nin 48. dakikada attığı golle tekrar öne geçti. Golün ardından oyundaki üstünlüğü ele geçiren Kasımpaşa, 57. dakikada Aytaç Kara’nın uzak mesafeden attığı golle skoru 2-2’de eşitledi. Ardından 77. dakikada ev sahibi ekipte bu kez sahneye çıkan Nuno Da Costa, takımını 3-2 öne geçirdi. Mücadelenin 79. dakikasında ise Kasımpaşa’da Carlos Winck, Wilfried Zaha’ya yapmış olduğu müdahale sonrasında kırmızı kart gördü ve Galatasaray penaltı kazandı. Sarı-kırmızılılarda topun başına geçen Icardi, Kasımpaşa kalecisi Gianniotis’i geçemedi. Ardından 83. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Mauro Icardi, kaydettiği golle skoru 3-3’te eşitledi. 10 kişi kalan rakibine karşı baskını artıran Galatasaray, 90. dakikada Carlos Vinicius’un golüyle karşılaşmadan 4-3’lük skorla galip ayrıldı. 

Bu galibiyetle birlikte Süper Lig’de üst üste 11. galibiyetini alan Galatasaray, puanını 81’e çıkararak liderliğini sürdürdü. 43 puanda kalan Kasımpaşa ise beşinci sırada kaldı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

4) Haftanın en iyi genç futbolcusu: Erencan Yardımcı – Siltaş Yapı Pendikspor

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu 30. haftasında alışık olduğumuz şekilde çok fazla genç oyuncu süre almayı başaramasa da, Siltaş Yapı Pendikspor’un 22 yaşındaki golcüsü Erencan Yardımcı aldığı kısıtlı sürede takımına üç puanı getirmeyi başardı. İstanbulspor karşısında 82. dakikada oyuna dahil olan genç golcü, 90+7. dakikada yapmış olduğu asistle Siltaş Yapı Pendikspor’a kümede kalma kritik bir üç puanı getirmiş oldu.

3) Haftanın en iyi teknik direktör hamlesi: Michy Batshuayi – İsmail Kartal

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu 30. haftasının en iyi teknik direktör hamlesine Fenerbahçe’nin deneyimli çalıştırıcısı İsmail Kartal imza attı. Trabzonspor deplasmanında 2-0’lık üstünlüğünü koruyamayan sarı-lacivertlilerde skor 2-2’ye geldikten İsmail hoca 83. dakikada Serdar Dursun ve Michy Batshuayi’yi oyuna aldı. Oyuna girdikten yalnızca 4 dakika sonra skora etki etmeyi başaran ikiliden, Serdar Dursun’un asistinde fileleri bulan Michy Batshuayi sarı-lacivertlilere zorlu deplasmandan üç puanı getiren isim oldu. İsmail Kartal, zorlu ve olaylı geçen  deplasmanda 83. dakikada yapmış olduğu hamlelerle zirveyi takibini sürdürmeyi başardı.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında olaylar:

2) Haftanın sürprizi: Beşiktaş 1-2 Bitexen Antalyaspor

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu 30. haftasının en büyük sürprizine Tüpraş Stadyumu deplasmanında Beşiktaş’ı 2-1 mağlup eden Bitexen Antalyaspor imza attı. Sergen Yalçın yönetiminde çıktığı son 7 karşılaşmada yalnızca Gaziantep FK’yı mağlup edebilen Bitexen Antalyaspor, zorlu Beşiktaş deplasmanında da ilk yarıda bulduğu gollerle 2-1 galip gelerek rahat bir nefes aldı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Bitexen Antalyaspor, beşinci dakikada Bünyamin Balcı’nın golüyle 1-0 öne geçti. 38. dakikada ise kazanılan penaltıda topun başına geçen Adam Buksa, kaydettiği golle konuk ekibi 2-0 öne geçirdi. İkinci yarıda ise baskısını artıran Beşiktaş 46. dakikada Ernest Muçi’nin golüyle farkı bire indirdi. Kalan bölümde tüm riskleri alan siyah-beyazlılar aradığı golü bulmayı başaramadı. 90+8. dakikada korner pozisyonunda Beşiktaş kalecisi Mert Günok’un rakip kalede gol ararken yapmış olduğu kafa vuruşu Antalyasporlu savunma oyuncusunun eline çarptı ve siyah-beyazlılar penaltı kazandı. Ancak kazanılan penaltıda topun başına geçen Milot Rashica, vuruşu yaparken ayağı kaydı ve topu filelere yollamasına rağmen çift vuruş yapmış olduğu gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. Karşılaşmadan 2-1’lik skorla galip ayrılan Antalyaspor puanını 41’e çıkarırken, üst üste üçüncü mağlubiyetini alan Beşiktaş 46 puanda kaldı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

1) Haftanın Kare Ası: Fred – Altın Zeqiri – Dries Mertens – Rigoberto Rivas

Fenerbahçe olaylı maçta Trabzonspor deplasmanında 3 puanı 3 golle alırken, 2 gol kaydeden Fred haftaya damgasını vurdu. 

Çaykur Rizespor kritik maçta Gaziantep FK karşısında 1-0 geri düşmesine rağmen 3-1 galip gelirken, 1 gol ve 1 asistle yıldızlaşan Altın Zeqiri galibiyetin mimarı oldu.

Galatasaray deplasmanda Kasımpaşa’yı 4-3 ile geçerken, 1 gol ve 1 asist kaydeden Dries Mertens karşılaşmanın yıldızı oldu.

Atakaş Hatayspor konuk ettiği Yılport Samsunspor’u 3-0 geçerek küme düşme hattından kurtulurken, 1 gol ve 1 asist kaydeden Rigoberto Rivas, galibiyette önemli rol oynadı.

30. haftada alınan toplu sonuçlar:

30. haftanın ardından oluşan toplu sonuçlar:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.