Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazze’de en az 13 bin çocuk öldürüldü

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye havadan, karadan ve denizden düzenlediği saldırılarda en az 13 bin çocuğun öldürüldüğünü açıkladı. Birçok çocuğun beslenme yetersizliği ve açlıkla mücadele ettiğini belirten UNICEF, “Çocukların ağlayacak enerjileri bile yok” dedi.

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, CBS News’in “Face the Nation” programına katıldı ve İsrail-Hamas savaşına dair değerlendirmelerde bulundu. Abluka altındaki Gazze’de yaşayan Filistinli çocukların durumuna değinenen Russell, “Binlercesi yaralandı ya da nerede olduklarını bile tespit edemiyoruz. Enkaz altında kalmış olabilirler. Dünyada neredeyse hiçbir çatışmada çocuklar arasında bu oranda ölüm görmedik” dedi.

“İnsani yardım taşıyan tırların Gazze’ye girişine izin verilmediğini hatırlatan Russell, “Anemi ve yetersiz beslenmeden muzdarip çocukların koğuşlarında bulundum, tüm koğuş sessizdi. Çocuklar, bebekler… Ağlayacak enerjileri bile yok” diye konuştu.

İsrail Refah’a saldırmakta kararlı

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, uluslararası baskılara rağmen, Gazze’nin Refah kentine saldırmakta kararlı. Netanyahu, Ortadoğu ziyaretindeki Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Refah’a saldırı planlarına karşı olduklarını tekrar etmesine rağmen, “hiçbir uluslararası baskı, İsrail’in savaştaki amaçlarına ulaşmasını durdurmayacak” dedi.

İsrail’in Hamas yönetimindeki Gazze’ye yönelik saldırıları 2,3 milyonluk nüfusun neredeyse tamamını yerinden etti, açlık krizine yol açtı, Gazze’nin büyük bölümünü yerle bir etti. Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre en az 31 bin Filistinli hayatın kaybetti, on binlerce Filistinli yaralandı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.