Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökhan Zan’dan yeni açıklama: “Adayım ve çekilmiyorum”

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığından çektiği Gökhan Zan, adaylıktan çekilmediğini açıkladı. Olaya ilişkin ses kaydını TİP’ten talep etmesine karşın kendisiyle paylaşılmadığını söyleyen Gökhan Zan, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’a ise ulaşamadığını söyledi. TİP’in açıklamasını üzüntüyle karşıladığını söyleyen Zan, “Benimle birlikte neden suç duyurusunda bulunmadıklarını, bu şantaja neden boyun eğdiklerini ve neden bu çetelerden birlikte hesap sormadığımızı anlayabilmiş değilim” dedi.

Adaylık sürecinde çok sayıda tehdit aldığını ve şantajlara maruz bırakıldığını ifade eden Gökhan Zan, “Adayım ve çekilmiyorum” dedi.

Partisinin her defasında kendisine Hatay’daki yerel iktidarı elinde tutanların bu tür pervasızlıklar yapacağını ve bu gibi durumlarda arkasında olacaklarını belirten Zan, bu olayda kendisinin arkasında durulmamasına anlam veremediğini söyledi.

“Kaydı bana dinletmediler”

Söz konusu kaydın kendisine dinletilmesini partisinden talep ettiğini söyleyen Gökhan Zan, “Her açıdan montaj olduğu belli olan bu kaydın nereden geldiğini benimle paylaşmadılar ve bana bu kayıtları vermediler” diye konuştu.

Zan, “Kararlılığımı görünce, bu montaj iddialara itibar etmediklerini, hatta pazartesi günü ilgili şahıslar hakkında birlikte suç duyurusunda bulunacağımızı söylediler” ifadelerini kullandı.

“Erkan Baş’a ulaşamadım”

“Sayın Erkan Baş’a ulaşmaya çalıştığım halde ulaşamadım” diyen Gökhan Zan şunları söyledi:

“Bu görüşmemizi paylaştıkları bir arkadaşım bana iddia konusu kaydı gönderince ben suç duyurusunda bulunmak için, suç konusu montaj kayıtla birlikte savcılığa giderek suç duyurusunda bulunup, kamuoyu ile paylaştığım basın açıklamasını yaptım. Sonrasında ise TİP Genel Merkezinin açıklamasını üzülerek öğrendim. Benimle birlikte neden suç duyurusunda bulunmadıklarını, bu şantaja neden boyun eğdiklerini ve neden bu çetelerden birlikte hesap sormadığımızı anlayabilmiş değilim.”

“Adayım ve çekilmiyorum”

“Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına, hemşerilerimizin teveccühü ve TİP dahil Hatay İttifakı bileşenlerinin tercihiyle çıktım” diyen Zan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Benim açımdan ne Hatay’ın gerçek gündemi değişti ne de halkımızın tercihleri değişti. Çok net söylüyorum: Adayım ve çekilmiyorum.

TİP Genel Merkezi’nin beni adaylıktan çekme konusundaki açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı yoktur. TİP amblemi, Hatay İttifakı’nı temsilen TİP’in talebiyle pusulaya konmuştur ve o amblemin altında ismi olan aday olarak söylüyorum ben istifa etmediğim sürece adaylığım yasal ve siyasal olarak devam etmektedir.

Adaylığımı tartışmaya açanlar, üzülerek ifade ediyorum ki; yasal açıdan yok hükmünde açıklamalar yapmakta, siyasal açıdan teslimiyetçi bir tutum sergilemekte, sayısal açıdan da tükenişi tercih etmektedirler.

Şantajla, montajla tehdide boyun eğmeyeceğim. Kişilik haklarıma yapılan saldırılara karşı korkmadım, korkmayacağım!”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.