Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TİP, Gökhan Zan’ın Hatay Belediye Başkan adaylığını geri çekti | Gökhan Zan’dan açıklama: “Sert kayaya çarptılar, adaylığıma devam edeceğim”

İstifa etmemesi üzerine CHP’li Lütfü Savaş’ın karşısına rakip gösterilen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan’ın adaylığı geri çekildi. TİP’in bu kararına, Gökhan Zan’ın “partinin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar” gerekçe gösterildi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan ise sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada adaylığının devam ettiğini ve iddiaların kumpas olduğunu söyledi.

TİP Parti Meclisi (PM) tarafından yapılan açıklamada, Lütfü Savaş’ın adaylığının acılı Hatay halkına bir hakaret anlamı taşıdığı vurgulandı.

Gökhan Zan’ın ise TİP’in asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddiaların partiye ulaştığı kaydedildi. Açıklamada Gökhan Zan’ın bu iddiaları “kumpas” olarak nitelendirdiği ve hukuki süreci başlatacağını söylediği de aktarıldı.

En ufak bir şaibenin varlığının kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada, “Düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi hatırlatıyor, Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz” denildi.

Gökhan Zan’dan açıklama

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan ise yola bağımsız aday olarak devam edeceğini söyledi.

Asla pes etmeyeceğini söyleyen Gökhan Zan, kendisine sahte bir kayıtla şantaj yapıldığını ve adaylıktan çekilmesinin istendiğini ifade etti. Adliyeye giderek suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan Zan, “Bu sefer sert kayaya çarptılar. Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim” dedi.

İşte Zan’ın açıklamasının tamamı:

“Sevgili Halkım

Sizlerle bu yola çıkarken asla pes etmeyeceğimi, mücadeleden vazgeçmeyeceğimi, yolumuza engeller çıkarsalar da geri adım atmayacağımı söylemiştim.

Halkımızın kaynaklarını ve tercihlerini sömürerek kurdukları saltanatı sürdürmek isteyenler, adaylığımızdan ilk günden beri rahatsız oldular.

Tehditlerine ve şantajlarına boyun eğmediğimde de bu sefer en iyi bildikleri fetöcü yöntemlere, montajlara sarıldılar.

Ama bu sefer sert kayaya çarptılar ve desteğini her zaman yanımda hissettiğim siz değerli hemşerilerimin mücadele azmine ve kararlılığına yenik düşecekler.

Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim.

Karanlık odaklara, kiralık çetelere ve satılık kalemlere inat güzel günler göreceğiz…

“Uğradığım tehdit ve şantajlar hakkında yaptığım suç duyurusu sonrası basın açıklamamı saygıyla paylaşıyorum”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.