Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aşırı sağcı Martin Sellner’in X yasağı sona erdi: “Elon Musk’a teşekkür ederim, umarım yasaklanan herkes geri döner”

Yeni Zelanda’da cami saldırılarını düzenleyenlerden bağış alan Avustralyalı aşırı sağcı Kimlikçiler Hareketi’nin (İBÖ) lideri Martin Sellner’in X yasağı sona erdi. Sellner’in X hesabı 2020’de askıya alınmıştı.

Aşırı sağcı Kimlikçiler Hareketi’nin (İBÖ) lideri Sellner, geçtiğimiz hafta X’e (eski adıyla Twitter) döndüğü için platformun sahibi Elon Musk’a teşekkür etti. Sellner’in şu anda mavi tiki ve 51 bin takipçisi var.

Sellner, X’e dönüşünün ardından yaptığı açıklamada, “X’e geri döndüğüm için mutlu ve minnettarım. Musk’a bu platformu yeniden daha açık hale getirdiği için özellikle teşekkür etmek istiyorum. Umarım bu trend devam eder ve yasaklanan herkes geri döner” dedi.

“Tersine göç” sunumu engellenmişti

Sellner’in 16 Mart Cumartesi günü İsviçre’nin Aargau kantonunda konuşma yapacağı bir etkinlik, İsviçre polisi tarafından engellendi. Sellner, X hesabından paylaştığı videoda, “İsviçre’nin Aargau Kantonunda polis bir konuşmayı bastı, elektriği kesti, beni kelepçeledi ve etkinliği engelledi” diye yazdı ve iki ay boyunca Aargau’ya girmesine izin verilmeyeceğini belirtti.

Bunun üzerine Elon Musk, “Bu yasal mı?” diye sordu.

Geçtiğimiz ay Almanya da Sellner’in ülkeye girişini yasaklamayı düşündüğü bildirilmişti.

Martin Sellner kimdir?

Aşırı sağcı Kimlikçiler Hareketi’nin (İBÖ) lideri yayımladığı bir videoda, Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde düzenlenen saldırıların zanlısından bir bağış aldığını söyledi ancak saldırılarla ilişkisi olmadığını savundu. Zanlı Brenton Tarrant ile işbirliği yaptığı ve Tarrant’tan 1,500 euro “bağış” aldığı için soruşturulan Sellner’in telefonuna, bilgisayarına ve diğer elektronik cihazlarına el konulmuştu.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.