Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Leyla Zana 8 yıl sonra siyaset sahnesine dönüyor

Kürt siyasetinin sembol simlerinden eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Nevroz kutlaması ile birlikte yeniden siyaset sahnesine dönüyor.

Diyarbakır’da Nevroz kutlamalarının ardından Kürt siyasetinin simge isimlerinden eski HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Şanlıurfa, Batman ve Mardin seçim etkinliklerine katılacak. Zana böylelikle sekiz yıl aradan sonra yeniden siyaset sahnesine dönecek.

2016’dan bu yana inzivada

Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki köyünde 2016 yılından bu yana inzivaya çekilen Leyla Zana, sekiz yıl sonra suskunluğunu bir ay önce Gazete Duvar’a verdiği röportajla bozdu. Zana, bu röportajında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi ve çözüm sürecini buzdolabından çıkarmasını istedi.

Diyarbakır’da İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) geçtiğimiz hafta sonu düzenlediği “Kürt Meselesinin Çözümü ve Barış Konferansı”nda yer alacağı belirtilen ancak son anda programını iptal eden Zana, Diyarbakır’daki Nevroz kutlamasına katıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.