Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ümit Özdağ Medyascope’ta: “Süleyman Soylu’yu döverdim”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır’a konuk oldu. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Özdağ, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aralarında geçen tartışma hakkında “Eğer İçişleri Bakanlığı’nın önüne tek başına çıkıp meydan okusaydı, ben de onu döverdim, bunun için gittim. Kimse benim anneme küfür edemez” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aralarında geçen “düello” gerilimi hakkında konuştu. Soylu’nun Antalya’da Göç İdaresi’nin bir konuşmasında kendisine hakaret ettiğini söyleyen Özdağ, bu durumun kendisine parlamentoda sorulduğunu, sözlerden haberinin olmadığını belirtti.

Bakan konumundaki kişi bana hakaret edemez

Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Okudum, gerçekten çok ağır hakaret. Mahkemeye gittim, Mahkeme beraat verdi. Ben bunu o hakime söylesem, beni içeri atar. Bakan konumundaki kişi bana hakaret edemez. Sonra, çıktı bir televizyon programında tekrar hakaret etti. Onun üzerine ben de bir basın toplantısı yaptım, ‘Silahsız geliyorum’ dedim. Eğer İçişleri Bakanlığı’nın önüne tek başına çıkıp meydan okusaydı, ben de onu döverdim. Ben de bunun için gittim. Kimse benim anneme küfür edemez. Benim annem avukat, 84 yaşında. Sizin elinizde devletin bütün belgeleri var. ‘Soros çocuğu’ diyor. Soros, ‘Suriyeliler, Türkiye’de kalsın’ diyor. Ben Suriyelilerin gitmesi için çalışıyorum, Soros’un projesinin gerçekleştirilmesinden sorumlu olan da Süleyman Soylu’nun kendisi.”

Ne oldu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında 5 Mayıs 2023’te TGRT Haber’de suçlamalarda bulundu. Soylu’nun “Özdağ Soros taktikleri uyguluyor” sözlerine tepki gösteren Ümit Özdağ, bir basın açıklaması yaptı. Ümit Özdağ, tek başına Bakanlığın önüne gideceğini belirterek, Bakan Soylu’ya “Erkeksen bekle” diye seslendi.

Özdağ’ın, bakanlığın önüne gitmesi polisler tarafından engellendi. Bunun üzerine Meclis’in Dikmen kapısının önünde açıklamalarda bulunan Özdağ, Soylu’ya “Süleyman, senden korkan senin gibi olsun. Sen cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin. Görevin bittiği zaman tutuklanacaksın kardeşim. Bundan sonra bu iş birimiz ölene kadar devam edecek” diyerek seslendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 5 Mayıs akşamı katıldığı bir televizyon programında, Türkiye’nin göçmen politikasını eleştiren ve sığınmacıların geri gönderilmesi için kampanya yürüteceğini söyleyen Ümit Özdağ’la ilgili bir soruya şu yanıtları verdi:

“Ben bu adamı adam yerine ve insan yerine koymam. Bu hayvandan aşağı bir adamdır. Bu kadar basit. Kendisi adam yerine girmeye çalışıyor Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.