Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süleyman Soylu düelloya gelmedi, Ümit Özdağ Soylu’ya seslendi: “Birimiz ölene kadar devam edecek”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya düello teklifinde bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, bakanlığın önüne gitmesi polisler tarafından engellendi. Bunun üzerine Meclis’in Dikmen kapısının önünde açıklamalarda bulunan Özdağ, Soylu’ya “Süleyman, senden korkan senin gibi olsun. Sen cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin. Görevin bittiği zaman tutuklanacaksın kardeşim. Bundan sonra bu iş birimiz ölene kadar devam edecek” diyerek seslendi.

Haber: Cansu Timur
Kamera & Kurgu: Furkan Erdem

(Ümit Özdağ’ın Soylu’yu hedef aldığı konuşmasının en can alıcı bölümlerini altyazılı olarak buradan izleyebilirsiniz)

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bugün saat 11.00’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmek için TBMM Dikmen Kapısı’na geldi ve İçişleri Bakanlığı’nın önüne yürümek istedi. Polis, Özdağ’ın İçişleri Bakanlığı önüne yürümesine izin vermedi. Özdağ bunun üzerine, bulunduğu yerde açıklama yaparak Soylu’ya seslendi.

“Süleyman kapının önüne gel”

Özdağ ve ekibinin, kendilerine izin vermeyen Emniyet yetkilileri ile tartışması sırasında Süleyman Soylu’ya seslenerek şunları söyledi: “Polis arkadaşların arkasına saklanmayın. Bu arkadaşlar Türk milletinin çocukları, senin korumaların değil. Bunların çoğu benim öğrencim. Sen don lastiği satarken ben akademide ders veriyordum adam. Onun için bu çocukların arkasına saklanıp beni burada durdurma. Ben geliyorum. Hadi kapının önüne çık. Süleyman kapının önüne gel. Televizyona çıkıp benim aileme küfretmek senin haddine mi? Hadi gel buraya” dedi. Özdağ ardından, TBMM Dikmen Kapısı önünde basın açıklaması yapmayı kabul ederek burada bir konuşma gerçekleştirdi.

Video: Düellonun en büyük kaybedeni Süleyman Soylu

Özdağ’dan Soylu’ya: “Bu iş birimiz ölene kadar devam edecek”

Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tutuklanana kadar aralarındaki tartışmanın süreceğini belirterek, “Soylu’nun bana ve aileme yaptığı hakaret, Zafer Partisi’ne yapılan operasyonun işaret fişeği. Bugün Soylu’ya meydan okuyarak İçişleri Bakanlığı önüne geleceğimi söyledim. Soylu korkma, sen Karadeniz uşağısın. Sen Oflu değil kofluymuşsun. Sen korktun. Bana karşı yaptığın girişimlerin yıllardan beri farkında değil miyim? Yemek yediğim restoranlardan visa kartı ödemelerimi toplatmadın mı? Süleyman senden korkan senin gibi olsun. Sen cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin. Görevin bittiği zaman tutuklanacaksın kardeşim. Bundan sonra bu iş birimiz ölene kadar devam edecek. Ya sen bu milletin önünde devam edersin. Ya da bu kavga sonuna kadar devam eder” diye konuştu.

“Biz tuzağa düşmeyiz”

Özdağ, Süleyman Soylu’nun kendisine ilişkin bir komplo kurduğunu öne sürdü. Mültecilere karşı kışkırtmada bulunan hesaplar aracılığıyla planlanan saldırıların Zafer Partisi’ni psikolojik baskı altına almak amacıyla yapıldığını belirten Özdağ şöyle devam etti:

“Bir milyon kişi bir seçim tuzağı. Bir milyon kişiyi sınırın öbür tarafına yerleştirip seçimden sonra geri getirecekler. Zafer Partisi bu konuyu gündeme getirdiği için Soylu’nun liderliğinde partiye karşı komplo kuruluyor. Bu komplo ile ilgili genel merkezimizi ziyarete gelen bir polis memuru bana bilgi verdi. Bu komploda kimlerin görev alacağını öğrendim. Zafer Partili gibi görünen hesaplar üzerinden bizi psikolojik baskı altına almak istiyorlar. Biz tuzağa düşmeyiz. Atamanlar diye bir grup var. Suriyeli ve Afgan dövüp Facebook’ta yayınlıyorlar. Bir ay önce bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bunun arkasındaki karanlık odaklar var ve kiminle bağlantılı olduğunu tahmin edebilirsiniz.”

Video: Ümit Özdağ’dan Süleyman Soylu’ya: “Silahsız geleceğim, erkeksen karşıma çık”

Bina önüne “Hayvan Durum İzleme Aracı” getirildi

Ümit Özdağ saat 11:00’e doğru İçişleri Bakanlığı binası önüne yürümeye çalışırken bina önüne “Hayvan Durum İzleme Aracı” (Haydi) çekildiği görüldü.

Zafer Partili Uğur Batur’dan yanıt: “Kendisiyle alakalı hayvanlarla ilgilidir”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a yönelik “Hayvandan aşağıdır” sözlerine yanıt olarak getirildiği düşünülen araçlara ilişkin Zafer Partisi Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Uğur Batur Medyascope’a konuştu. Batur, Bakan Soylu’yu kastederek, “Kendisiyle alakalı hayvanlarla ilgilidir” dedi.

Batur, Bakan Soylu’nun İçişleri Bakanlığı önüne gelmemesine ve polisin engellemelerine ilişkin ise şunları söyledi:

Ben olsam çıkardım. Biri bana, ‘erkeksen gel’ diyorsa ben çıkardım. Türk örf ve adetinde bu sözü duyan birisi muhatabının karşısına çıkıp bir şey söyler. Olan o kadar memura oldu. Bizim partimizin adını kullanıp provokasyon yapılacağı yönünde bilgiler aldık. O provokasyonu durdurmak için de oraya üç-dört kişi gittik, kalabalık gitmedik. Üstelik biz basın ile birlikte bariyerin arkasında duracaktık. Sadece genel başkanımız gidecekti. Buna rağmen çıkmadı.”

Batur, Soylu ve Özdağ arasında yaşanan gerginliğin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya ise  “Onu zaman gösterecek. Genel başkanımız ne dediyse lafının arkasında durur. O başkaları gibi değildir. Mert bir insandır” yanıtını verdi. 

Video: Ümit Özdağ, Süleyman Soylu’nun kapısında: “Korkak herif, hadi gel bakayım oraya”

Özdağ’dan Erdoğan’a: “Soylu’yu derhal yanından uzaklaştırmalı”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yaptığı yazılı açıklamada ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İçisleri Bakanı Süleyman Soylu’yu yanından uzaklaştırması çağrısında bulundu. Özdeğ, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’a da “Bugünkü provokasyon yine bu yüce parlamentonun şeref ve haysiyetine yöneltilmiş bir davranıştır” diyerek seslendi.

Yaşananları “skandal” ve “provakasyon” olarak nitelendiren Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef aldı. Özdağ, “Böyle bir şahsın bu ülkede İçişleri Bakanı olarak görev yapıyor oluşu en büyük talihsizliktir. Sadece geçmişi değil, hâlihazır ilişkileri de şaibelerle ve karanlık ilişkiler ağı ile dolu bir kişiliğin bu görevde kalması güzel Türkiye’miz için züldür, zillettir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Özdağ,şöyle devam etti: “Bu noktada, atanmış haddini bilmezi bir dakika bile görevde tutmamak Sayın Cumhurbaşkanı’nın yapacağı en hayırlı iş olacaktır. Taksim’in, Beyoğlu’nun, Ayasofya’nın orta yerinde çekilmiş görüntüleri ‘Bunlar Türkiye kareleri değil, başka ülke’ diyecek bir karakter sergilemekten çekinmeyen bu adamı Sayın Erdoğan, derhal yanından uzaklaştırmalıdır.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’a da çağrıda bulunan Özdağ, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bir Parlamento üyesine, bir atanmışın bu yollu hakareti Meclis’in kişiliğine yöneltilmiş demektir. Bugünkü provokasyon ise yine bu yüce Parlamento’nun şeref ve haysiyetine yöneltilmiş bir davranıştır. Dünyanın hangi demokrasisinde bir Meclis üyesinin yürüyüşüne engel konulabilir? Bu konu da Sayın Şentop’un ilgisini gerektirir bir husustur. Bekleyelim, görelim…”

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mülteci meselesine ilişkin çıkışlarıyla gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında dün TGRT Haber’de suçlamalarda bulundu. Soylu’nun “Özdağ Soros taktikleri uyguluyor” sözlerine tepki gösteren Ümit Özdağ, dün bir basın açıklaması yaptı. Ümit Özdağ, tek başına Bakanlığın önüne gideceğini belirterek, Bakan Soylu’ya “Erkeksen bekle” diye seslenmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.