Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de çift maç haftası devam ediyor: Anadolu Efes, Olympiacos’u 85-72 ile geçti – Fenerbahçe Beko’nun konuğu FC Barcelona

Turkish Airlines EuroLeague’de çift maç haftasının ilk ayağı olan 30. hafta heyecanı dün (19 Mart) oynanan beş karşılaşma başladı. Haftanın açılış karşılaşmasında temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği Olympiacos’u 85-72’lik skorla mağlup etti. Diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko ise bu akşam (20 Mart) saat 20.45’te FC Barcelona’yı konuk edecek.

Turkish Airlines EuroLeague’in çift maç haftasının ilk ayağı olan 30. hafta karşılaşmasında temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği Olympiacos’u 85-72’lik skorla mağlup etti. Bu sezonki 13. galibiyetini elde eden lacivert-beyazlılar, play-in yarışını sürdürdü. Olympiacos ise 12. mağlubiyetini aldı.

Karşılaşmaya iyi başlayan Anadolu Efes, Tibor Pleiss’ın üst üste üç 3-sayılık isabeti ile ilk iki dakikayı 9-0 üstün geçti. İlerleyen bölümde de Shane Larkin’in üçlükleri ile farkı daha da açan lacivert-beyazlılar, çeyreğin son bölümüne 22-10 üstün girdi. Kostas Papanikolaou’nun sayıları ile Olympiacos farkı biraz olsun kapatmayı başarsa da ilk periyot 26-21 temsilcimizin üstünlüğü ile sona erdi. İkinci çeyreğe ise Moses Wright’ın 6 sayısı ile 6-2’lik başlangıç yapan konuk ekip, farkı bire indirdi. Çeyreğin ilerleyen bölümünde Derek Willis’in üçlükleri ve Elijah Bryant’ın sayıları ile farkı tekrar açan Anadolu Efes, ilk yarıyı 48-37 üstün tamamladı.

Üçüncü çeyrekte ise karşılık basketlerle geçen ilk bölümün ardından, Alec Peters ve Moustapha Fall’ın sayıları ile etkili olan Olympiacos, çeyreğin bitimine 2 dakika kala farkı 4 sayıya kadar indirdi. Ardından Isaiah Canaan’ın üçlüğü ile konuk ekip farkı bire indirse de, son bölümde 4-0’lık seri yakalayan Anadolu Efes, son çeyreğe 66-61 üstün girdi. Son çeyreğe de 6-0’lık seriyle başlayan lacivert-beyazlılar, karşılaşmanın bitimine 6:53 kala skoru 72-61’e getirdi. Son bölümde de Olympiacos’un geri dönmesine izin vermeyen temsilcimiz karşılaşmadan 85-72’lik skorla galip ayrıldı.

Anadolu Efes’te Shane Larkin 15 sayı ve 6 asist, Will Clyburn 14 sayı, Derek Willis 13 sayı, Rodrigue Beaubois 11 sayı ve Elijah Bryant da 10 sayı kaydetti. Olympiacos’ta ise Alec Peters 19 sayı ve 5 ribaund, Moustapha Fall 14 sayı, Kostas Papanikolaou 12 sayı, 5 ribaund ve 6 asist ve Isaiah Canaan da 11 sayı kaydetti.

Çeyrek skorları:

1P: 
26-21
2P: 22-16
3P: 18-24
4P: 19-11

Karşılaşmanın özeti:

Anadolu Efes çift maç haftasının ikinci ayağı olan 31. hafta kapsamında 21 Mart Perşembe günü saat 20.30’da ALBA Berlin’i konuk edecek. 

Dün oynanan karşılaşmalarda alınan toplu sonuçlar:

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun da parkeye çıkacağı bugünün programı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.