Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş saldırıya uğradı | İlk açıklama: “Saldırgan psikiyatrik tedavi görüyordu”

Hatay Samandağ’da miting düzenleyen Lütfü Savaş, bir vatandaşın saldırısına uğradı. Savaş’ın hızla itilerek sahneden düşürüldüğünün göründüğü görüntülerin ardından Lütfü Savaş saldırganın psikiyatrik tedavi gördüğünü ve kendisine karşı bir kastının olmadığını söyledi.

Tartışmaların ve protestoların odağındaki Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ’da yaptığı bir miting sırasında saldırıya uğradı.

Sahnede konuşma yaptığı sırada hızla üzerine atlayan bir kişinin Savaş’ı sahneden yere düşürdüğü görüldü.

Lütfü Savaş: “Saldırgan psikiyatrik tedavi görüyordu”

Gazeteci İsmail Saymaz’a konuşan Lütfü Savaş, saldırganın psikiyatrik tedavi gördüğünü, kendisine karşı bir kastının ve husumetinin olmadığını ifade etti. Savaş, saldırıdan ötürü zarar görmediğini ve ayağa kalktıktan sonra mitinge devam ettiğini belirtti.

Hatay Valiliği’nden açıklama

Hatay Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada olayın ardından inceleme başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, “Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Lütfü SAVAŞ’ı sahneden itmek suretiyle saldırı girişiminde bulunan Samandağ 1985 doğumlu (A.G) adlı şahsın; akli dengesinin yerinde olmadığı (Bipolar Bozukluk) ve ailesi tarafından tedavi sürecinin tamamlandığı gerekçesiyle kısa bir süre önce hastaneden çıkarıldığı tespit edilmiştir” denildi.

Saldırının vatandaş ve güvenlik güçlerince engellendiğinin kaydedildiği açıklamada, Savaş’ın şikâyette bulunmadığı söylendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.