Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de çift maç haftası: ALBA Berlin’i 85-84 mağlup eden Anadolu Efes ikide iki yaptı – Fenerbahçe Beko’nun “mükemmel” İspanyol takımları karnesi

Turkish Airlines EuroLeague’de 31. hafta heyecanı dün (22 Mart) oynanan dört karşılaşma ile başladı. Temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği ALBA Berlin’i Tyrique Jones’un son saniye bloğu ile 85-84 mağlup etti. Fenerbahçe Beko ise bu akşam 22.30’da (22 Mart) EA7 Emporio Armani Milan deplasmanına konuk olacak.

ALBA Berlin 85-84 Anadolu Efes

Turkish Airlines EuroLeague’in 31. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği ALBA Berlin’i Tyrique Jones’un son saniye bloğu ile 85-84 mağlup etti. 14. galibiyetini elde eden lacivert-beyazlılar, çift maç haftasını da ikide iki ile kapatarak, play-in şansını son 3 haftaya taşımayı başardı. 26. mağlubiyetini alan ALBA Berlin ise son sıradan kurtulamadı.

Tyrique Jones’un galibiyeti getiren bloğu:

Karşılaşmaya iyi başlayan Anadolu Efes, Will Clyburn ve Tibor Pleiss’ın sayıları ile ilk 5 dakikayı 16-9 üstün geçti. 2 dakika içerisinde yakaladığı 8-0’lık seri ile ALBA Berlin, 17-16’lık skorla öne geçse de, ilk çeyrek 23-23’lük eşitlikle sona erdi. İkinci çeyreğe de iyi başlayan lacivert-beyazlılar, 11-0’lık seri ile skoru 34-23’e getirdi. İlk yarının son bölümünde de Dariush Thompson’ın sayıları ile farkı korumayı başaran Anadolu Efes, soyunma odasına 53-40 üstün gitti.

İkinci yarıya ise hızlı başlayan ALBA Berlin, Matt Thomas’ın önderliğinde yakaladığı 18-2’lik seri ile üçüncü çeyreğin bitimine 4:05 kala 58-55’lik skorla öne geçti. Çeyreğin son bölümünde Elijah Bryant’ın sayıları ile Anadolu Efes farkın açılmasına izin vermese de, son çeyreğe 67-65 konuk ekibin üstünlüğü ile girildi. Son çeyrekte de Elijah Bryant’ın sayıları ile etkili olan lacivert-beyazlılar, mücadelenin son 5 dakikasına 77-75 üstün girdi. İlerleyen bölümde 6-2’lik seri yakalayan ALBA Berlin, bitime 3 dakika kala 81-79’luk skorla tekrar öne geçti. Son bölümde Will Clyburn’ün üst üste beş sayısı ile üstünlüğü tekrar ele geçiren temsilcimiz, bitime 46 saniye kala skoru 85-81’e getirdi. Konuk ekip Louis Olinde’nin üçlüğü ile farkı 1 sayıya indirse de, Tyrique Jones’un son saniye bloğu ile Anadolu Efes karşılaşmadan 85-84’lük skorla galip ayrıldı.

Anadolu Efes’te Elijah Bryant 24 sayı ve 5 ribaund, Will Clyburn 13 sayı, Rodrigue Beaubois 11 sayı ve Darius Thompson 10 sayı kaydetti. ALBA Berlin’de ise Louis Olinde 17 sayı ve 5 ribaund, Matt Thomas 17 sayı, Khalifa Koumadje 11 sayı ve 10 ribaund ve Yanni Wetzell de 10 sayı kaydetti.

Çeyrek skorları:

1P: 
23-23
2P: 30-17
3P: 12-27
4P: 20-17

Karşılaşmanın özeti:

Turkish Airlines EuroLeague’de gecenin sonuçları:

EuroLeague’de üst üste dört İspanyol ekibini mağlup eden Fenerbahçe Beko ikincilik yarışına ortak oldu

Turkish Airlines EuroLeague’de Sarunas Jasikevicius ile harika bir form grafiği yakalayan temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Mart ayı içerisinde çıktığı dört karşılaşmada dört farklı İspanyol ekibini mağlup etti. Sırasıyla Baskonia, Real Madrid, Valencia ve FC Barcelona karşılaşmalarından farklı galibiyetlerle ayrılan sarı-lacivertliler, dört maçın tamamında da rakiplerine çift haneli fark atmayı başardı. Sezonun ilk yarısında İspanyol ekiplerinden yalnızca Real Madrid’i mağlup edebilen temsilcimiz, deplasmanda oynadığı üç karşılaşmada da rakiplerine karşı kaybetmişti. 

Mart ayı içerisinde yakalamış olduğu seride ilk Baskonia Vitoria-Gasteiz’i konuk eden sarı-lacivertliler, 111-96’lık skorla galip gelerek Maccabi Playtika Tel Aviv karşılaşmasının ardından Saras yönetiminde bu sezon ikinci kez kulüp tarihinin EuroLeague sayı rekorunu kırmayı başardı. Ardından Real Madrid deplasmanında 79-89’luk skorla kazanan Fenerbahçe Beko, Madrid deplasmanında 6 yıl, bir İspanya deplasmanında ise 2020 yılında kazanmış olduğu Valencia karşılaşması sonrasında 14 maç aradan sonra galibiyet elde etti. Serinin üçüncü maçında ise Valencia’yı konuk eden sarı-lacivertliler, 118-88’lik skorla galip gelerek, Jasikevicius yönetiminde bu sezon üçüncü kez kulüp EuroLeague sayı rekorunu kırmayı başardı. Son olarak önceki gün FC Barcelona’yı konuk eden temsilcimiz, rakibine karşı oldukça üstün bir oyun sergileyerek, karşılaşmadan 88-74’lük skorla galip ayrıldı.

Dört maçlık galibiyet serisi ile EuroLeague’de çıkışa geçen Fenerbahçe Beko, galibiyet sayısını da 19’a çıkararak ilk play-offlarda ev sahibi olabilmek adına önemli bir avantaj yakaladı. İkinci FC Barcelona ile de arasındaki galibiyet farkını bire indiren sarı-lacivertliler, rakibine karşı ikili averajı da ele geçirmeyi başardı.

Fenerbahçe Beko EuroLeague’deki çift maç haftasının ikinci ayağında bu akşam saat 22.30’da EA7 Emporio Armani Milan deplasmanında kritik bir mücadeleye çıkacak. 

EuroLeague’de sezonun son bölümü öncesinde kritik 2-3-4 yarışı:

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun da parkeye çıkacağı bugünün programı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.