Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Can Atalay’ın dostları ve ailesinden doğum günü sürprizi: “Her koşulda vekilimizsin”

Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararına rağmen Gezi Parkı davasından tutuklu bulunan Can Atalay’ın ailesi ve dostları Atalay’ın doğum gününü kutlamak için bir araya geldi.

Gezi Parkı davasından tutuklu bulunan Can Atalay’ın ailesi, avukat, gazeteci ve hak savunucu arkadaşlarının da aralarında bulunduğu birçok kişi Atalay’ın doğum günü için İstanbul – Beşiktaş’taki Maçka Parkı’nda bir araya geldi.  Yakınları Atalay’a “Sen bizim her koşulda vekilimiz, yoldaşımız, dostumuz, Can’ımızsın” diye seslendi.

Dostları ve ailesi İstanbul-Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Atalay’a şu mesajı gönderdi:

“Biz doğum gününde yine buradayız, her gün kavganın peşinde, mücadelenin içinde, mektupların ucunda, özlemin ortasında olacağız. Hiçbir şey bitmedi, yarım bile kalmadı, sen gelene kadar bizim vekaletimiz sende, seninki bizde olacak. Sözümüz hep ortak. Sen neredeysen aklımız, kalbimiz orada olacak.

İyi ki doğdun, iyi ki varsın, Can’ımızsın!

Can’ın Ailesi ve Dostları”

Geçen sene de Maçka Parkı’nda toplanıldı

Gezi Parkı davasına yönelik yargılamada 18 yıl hapis cezası alan avukat Can Atalay, altı hak savunucusuyla birlikte 25 Nisan 2022’de tutuklandı. 24 Mart’ta doğan Atalay’ın yakınları, geçen yıl da yine Maçka’da bir araya geldi ve Silivri’ye sevgilerini gönderdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.