Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AB’den Apple, Google ve Meta’ya soruşturma

Avrupa Birliği (AB), rekabete aykırı uygulamaları nedeniyle dünyanın en büyük teknoloji firmaları hakkında soruşturma başlattı. Google, Meta ve Apple, 2022’de yürürlüğe giren “Dijital Hizmetler Yasası”nın ihlal etmek suçlamasıyla incelenecek. Söz konusu şirketler, yıllık gelirlerinin yüzde 10’una varan para cezaları ile karşı karşıya kalabilirler.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, yeni yasa çerçevesinde ilk soruşturmayı başlattıklarını belirterek “Alphabet, Apple ve Meta’nın yükümlülükleri yerine getirmediği konusunda endişeliyiz” dedi.

AB, Spotify’ın itirazı sonrası Apple’a üç hafta önce 1,5 milyar sterlin para cezası vermişti.

Yine geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adalet Bakanlığı ve 16 eyaletin başsavcısı, “rekabete aykırı uygulamaları” ve “telefon pazarını tekeline aldığı” gerekçesiyle Apple’a antitröst davası açmıştı.

Vestager’e göre soruşturmanın tamamlanması yaklaşık 1 yıl sürecek.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.