Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Menzil tarikatı seçimlere de parça parça girdi: Semerkand Cumhur İttifakı’na destek açıkladı, Serhendiler sessiz kaldı

Menzil Şeyhi Abdulbaki Erol’un vefatının ardından üçe ayrılan tarikatın küçük kardeş Mübarek Erol’un başında olduğu Semerkand – Beşir – TÜMSİAD – GENÇ-KON kolundan “Cumhur İttifakı’na destek” açıklaması geldi. Saki Erol’un yönetiminde olduğu Sehrendî Vakfı ise şimdi kadar sessizliğini korudu.

Semerkand kolu tarafından yapılan ve Abdulbaki Erol‘un (Gavsı Sani Seyyid Abdulbaki El Hüseyni) yolundan gidildiğinin vurgulandığı açıklamada, 12 Temmuz 2023’te vefat eden Erol’un son 20 yılda tüm kritik süreçlerde kararlı bir şekilde “ümmetin ve milletin menfaatlerinin yanında” durduğu söylendi. Bilindiği gibi bölünmeden önceki dönemde Menzil tarikatı hep AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermiş ve bunu açıklamıştı.

Onun yolundan gidenlerin de bu duruşu koruduğu belirtilen ve Semerkand – Beşir – TÜMSİAD – GENÇ-KON’un logolarının bulunduğu açıklamada “31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakını desteklediğimizi ifade ediyoruz” denildi ve seçimlerin hayırlara vesile olması temenni edildi:

“Geçtiğimiz temmuz ayında ahirete irtihal eden Hâdimü’l Müslimin Şeyh Seyyid Abdulbaki Elhüseyni (kuddise sirruhu) hazretleri ömrünü ilim ve irşad hizmetleriyle geçirmiş, hayatı boyunca haktan yana olmuş, müminlerin birlik-beraberliği için gayret göstermiştir. Özellikle son 20 yılda tüm kritik süreçlerde kararlı bir şekilde ümmetin ve milletin menfaatlerinin yanında durmuştur.

Onun meşrebini sürdüren, onun yolundan gidenler olarak geçmişteki duruşumuzu koruduğumuzu, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakını desteklediğimizi ifade ediyoruz. Seçimlerin ümmetin menfaati doğrultusunda hayırlara vesile olması Allah Teala’dan niyazımızdır.”

Serhendi’lerden henüz bir açıklama gelmedi

Büyük kardeş Saki Erol’un başında olduğu Serhendî Vakfı ise şu ana kadar seçimlere ilişkin bir açıklama yapmadı. Saki Erol’un babasının vefatının ardından dergahlarda siyaset ve ticareti yasakladığı biliniyor.

Öte yandan Saki Erol 5 Mart’ta Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan‘ı kabul etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.