Turkish Airlines EuroLeague’de 32. hafta dün oynanan üç karşılaşma ile sona erdi. ALBA Berlin’i konuk eden Fenerbahçe Beko karşılaşmadan 103-68’lik skorla galip ayrılırken, 50 sayı kaydeden Nigel Hayes-Davis EuroLeague tarihinin bir maçta en çok sayı atan oyuncusu oldu.
Turkish Airlines EuroLeague’in 32. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği ALBA Berlin’i 103-68’lik skorla mağlup etti. Bu sezonki 20. galibiyetini elde eden sarı-lacivertliler son 2 haftaya ilk 4 şansını taşırken, karşılaşmada 50 sayı kaydeden Nigel Hayes-Davis Shane Larkin’in 49 sayılık performansını geride bırakarak, EuroLeague tarihinin bir maçta en fazla sayı atan oyuncusu oldu.
Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe Beko, Nigel Hayes-Davis’in 1 dakika 20 saniye içerisinde kaydettiği 10 sayı ile 10-2’lik üstünlük yakaladı. Çeyreğin ilerleyen bölümünde de etkili hücum performansı ile farkı daha da açan sarı-lacivertliler, ilk periyodu 34-18 üstün tamamladı. İkinci periyoda da iyi başlayan Fenerbahçe Beko, devrenin bitimine 5 dakika kala farkı 20 sayıya kadar çıkardı(44-24). İlk yarının son bölümünde dış oyuncularının etkinliği ile ALBA Berlin farkı biraz olsun kapatsa da, sarı-lacivertliler ilk yarıyı 52-40 üstün noktaladı.
İkinci yarıda ise dış atış isabetleri ile farkı daha da açan Fenerbahçe Beko, televizyon molasına 63-47 üstün gitti. Mola dönüşünde de Nigel Hayes-Davis’in sayıları ile farkı 30’a çıkaran sarı-lacivertliler, son çeyreğe 83-53’lük avantajla girdi. Son çeyrekte de Nigel Hayes-Davis’in 14 sayısıyla rakibinin yaklaşmasına izin vermeyen Fenerbahçe Beko, karşılaşmadan 103-68’lik skorla galip ayrıldı.
Fenerbahçe Beko’da Nigel Hayes-Davis 50 sayı ve Johnathan Motley de 18 sayı ve 5 ribaund kaydetti.
ALBA Berlin’de ise Sterling Brown 17 sayı, Martin Hermansson 12 sayı ve Matt Thomas da 10 sayı kaydetti.
1P: 34-18
2P: 18-22
3P: 31-13
4P: 20-15
Karşılaşmanın özeti:
Nigel Hayes-Davis’in 50 sayısı:
Dün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar:
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Turkish Airlines #EuroLeague’de bir günü daha geride bıraktık ✔️
— Turkish Airlines EuroLeague Türkiye (@EuroLeagueTUR) March 29, 2024
Günün sonuçları ⬇️ pic.twitter.com/XRIw1DjDUu
İlk 4 yarışında son durum: