HSK, Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iadesine karar veren mahkemeyle ilgili inceleme başlattı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), DEM Partili Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iadesine karar veren Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında inceleme başlattı.

DW Türkçe‘nin haberine göre HSK, Van Büyükşehir Belediyesi’ni yüzde 55 kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iadesi kararını veren Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında inceleme başlattı.

Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının elinden alınması ve mazbatanın Van’da yüzde 27,15 oy alan AKP’li Abdulahat Arvas’a verilmesiyle başlayan tartışma sürüyor.

Karara hem siyasilerden hem de Van’daki seçmenlerden büyük tepki geldi. Daha sonra DEM Parti, Zeydan’ın memnu haklarının mahkeme tarafından iade edildiğini söyledi ve Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) kararla ilgili itiraz etti. YSK, itirazı haklı buldu ve mazbatanın Zeydan’a verilmesine karar verdi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

HSK ise bugün DEM Partili Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iadesine karar veren Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında inceleme başlattı.