YSK, CHP’nin Hatay itirazını reddetti

CHP’nin Yüksek Seçim Kurulu’nun Hatay kararına yaptığı itiraz reddedildi. Böylece Hatay’da AKP’nin adayı Mehmet Öntürk’ün belediye başkanlığı kesinleşmiş oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Hatay adayı Lütfü Savaş ve CHP heyeti, Hatay’da mazbatanın AKP adayı Mehmet Öntürk’e verilmesinin ardından bir kez daha Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önündeydi.

YSK, CHP’nin yaptığı olağanüstü itiraz hakkında ret kararı verdi. Böylece Mehmet Öntürk’ün adaylığı kesinleşti.

CHP, Hatay’da geçersiz oy sayısı 38 bin 899 olurken AKP ve CHP adayları arasında oy farkının ise 2 bin 569 olmasına dikkat çekmiş, geçersiz oyların tekrar sayılması yönünde başvuruda bulunmuştu.

Özgür Çelik: “YSK’dan karar bekliyoruz”

İstanbul’da da CHP’nin Arnavutköy, Fatih, Pendik ve Ümraniye’de YSK’ya yaptıkları itirazlar reddedildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Bahçelievler’de rakip siyasi partinin meclis çoğunluğuna, bizim de belediye başkanlığına itirazımız hakkında YSK’dan karar bekliyoruz. Süreç tamamlandığında bütüncül bilgilendirmeyi kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

“Hatay için yeni bir girişim kuruyoruz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici, düzenlenen basın toplantısında, YSK’nın adaletsizliği tercih ettiğini dile getirdi, “Bugün gayrimeşru ve halk iradesini hiçe sayan bir yönetim masa başında verilen hukuksuz bir kararla kurulmuştur” dedi

Hatay için yeni bir girişim kurduklarını söyleyen Çiftçi, “Tüm büyükşehir belediye başkanlarımız, Türkiye’nin en önemli şehir plancıları, hukukçuları ve denetçilerinden oluşan, ‘Cumhuriyet Halk Partisi Hatay’a sahip çıkıyoruz’ çalışma grubunu bayramdan hemen sonra çalışmalarına başlamak üzere kuruyoruz” diye konuştu.