İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri’nden 1 Mayıs tepkisi: “Taksim’e yürümek haktır”

İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim’e çıkmak isteyenlerin gözaltına alınmasına ilişkin Kadıköy Eğitim Sen’de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek istemenin hak olduğu söylendi.

Fotoğraf: MA

İstanbul’da 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkmak isteyenlere polis müdahale etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından 1 Mayıs’ta İstanbul’da 217 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim’e çıkmak isteyenlerin gözaltına alınmasına ilişkin Kadıköy Eğitim Sen’de basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasını Sosyalist Emekçiler Partisi’nden (SEP) Demet Koca okudu. Koca, “İstanbul’da binlerce kişi Taksim Meydanı’na yürümek için bir araya geldi. Bu 1 Mayıs’ta Taksim’e yürüyenler memleketin en yakıcı gündemlerini sokaklara taşıdılar” dedi. 

Koca, mücadeleyi sokaklarda, işyerlerinde, okullarda, meydanlarda büyüteceklerini söyledi, “Halkın önüne kurulan tüm barikatları ortak mücadelemizle aşacağız. Taksim’e yürümek haktır. Asıl suç Taksim’i işçilere, emekçilere, kadınlara, öğrencilere kapatmaktır. 1 Mayıs alanı Taksim Meydanı’dır. 1 Mayıs direnişine katılmak onurdur, arkadaşlarımızı alacağız. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.