Ünlü İngiliz doktor Michael Mosley’nin cansız bedeni bulundu

Ünlü İngiliz doktor Michael Mosley (67), günlerdir Yunanistan’ın Simi (Sömbeki) Adası’nda kayıptı. Ortaya çıkan güvenlik kamera görüntülerinden sonra tekrar başlayan kurtarma operasyonunun ardından Mosley’nin cansız bedeni Simi Adası’nda bir mağarada bulundu.

Aralıklı oruç diyeti, katıldığı televizyon programları ve BBC Radyo 4’te hazırlayıp sunduğu Just One Thing podcasti ile tanınan Dr. Michael Mosley’den 5 Haziran Çarşamba gününden beri haber alınamıyordu.

Yunanistan’ın Simi Adası’nda tatil yapan Mosley, en son St. Nicholas Plajı’nda görülmüştü. Yeni ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinde Mosley’in St. Nicholas Plajı’ndan sonra plaj yakınlarındaki bir köyden dağlık bir yola doğru ilerlediği görülüyordu. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından başlayan kurtarma operasyonu sona erdi. Mosley’nin cansız bedeni Simi Adası’nda bir mağarada bulundu.

Polis şefi Constantina Dimoglidou günün erken saatlerinde yaptığı açıklamada bir mağarada cansız beden bulduklarını ancak kimliğinin henüz tespit edilmediğini söylemişti. Bölgenin belediye başkan yardımcısı Nikitas Grillis, “Şu an olay yeri inceleniyor ancak beden kesinlikle Michael Mosley’e ait” dedi.

Gazeteye demeç veren başka bir polis memuru ise cansız bedenin taşlık bir arazide denize yakın bir mağarada bulunduğunu aktardı.

Ne olmuştu?

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Mosley’i arama kurtarma operasyonu yeniden başladı. Helikopter ve İHA’ların da kullanıldığı operasyon, yaklaşık 6,5 kilometrelik alanda yürütülüyordu.

Kurtarma operasyonuna katılan kişiler, Mosley’in kaybolma riskinin de yüksek olduğunu söylüyordu.

Mosley’in eşi Dr. Claire Bailey de adada arama yapıyordu. Eşi, gazetecilere verdiği demeçte Michael’ın yürüyüşe çıkmak için sahilden ayrılmasının üzerinden 3 gün geçtiğini ve bu 3 günlük sürenin hem kendisi hem de çocukları için uzun ve dayanılmaz geçtiğini söyleyen Claire Bailey, “Umudumuzu kaybetmeyeceğiz” dedi.

Simi Belediye Başkanı Eleftherios Papakaloudoukas, arama çalışmalarının Mosley bulunana kadar devam edeceğini söylemişti. Mosley’in sıcaklığın 40 derecenin üzerinde olduğu bir yaz gününde neden uzun ve zorlu bir yolculuk yapmak istediği belirsizliğini koruyor. Öte yandan Mosley’in telefonu da yanında değil. Mosley’in telefonunu konakladıkları yerde bıraktığı ortaya çıktı.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Michael Mosley kimdir?

Londra’da tıp okuyan Michael Mosley, daha çok kilo vermek için uygulanan aralıklı orucu popüler hale getirmesiyle tanınan, televizyon programlarında üne kavuşan bir İngiliz doktor.

Gazeteci Mimi Spencer ile birlikte yazdıkları “The Fast Diet (Hızlı Diyet)” kitabıyla dünyanın pek çok yerinde tanınıyor. Mosley ayrıca insanların haftada 2 gün kalori alımını en aza indirip, diğer 5 günde sağlıklı beslenerek nasıl hızlı kilo vereceklerini anlattığı “5:2 diyeti” ile tanınıyor.

Diğer bir diyeti ise kalori alımının en az iki hafta boyunca günde 800 kalori ile sınırlandırıldığı “Fast 800”.

İngiliz televizyonlarında düzenli olarak yer alan Mosley, Daily Mail gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor.

Mosley çiftinin 4 çocuğu var.

Kaynak: Reuters