Jeremy Corbyn’den genel seçimlerde kendisine başarı dileyen Selahattin Demirtaş’a teşekkür mesajı

İngiltere İşçi Partisi’nin eski lideri ve 4 Temmuz’daki erken genel seçimlerde bağımsız milletvekili adayı olan Jeremy Corbyn, eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın kendisine gönderdiği destek mesajını, sosyal medya hesabında “Demirtaş’a, haksız bir şekilde tutuklu bulunduğu Türk hapishanesinden gönderdiği destek mektubu için teşekkür ederim” sözleriyle paylaştı.

Son iki genel seçimde İngiltere İşçi Partisi’nin lideri olan Jeremy Corbyn 4 Temmuz’da yapılacak genel seçimlerde Kuzey Londra’da Islington North bölgesinden bağımsız aday olarak yarışacak. 40 yıldır İslington North bölgesinden milletvekili seçilen Corbyn, 12 Aralık 2020’de yapılan genel seçimlerin ardından istifa eti.

Corbyn, eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nden gönderdiği destek mektubunun Türkçe ve İngilizce versiyonlarının fotoğrafıyla birlikte sosyal medya hesabı X’te şu cümlelerle paylaştı:

“Selahattin Demirtaş, haksız yere tutuklu bulunduğunuz Türkiye cezaevinden yazdığınız destek mektubunuz için teşekkürler. Türkiye’de ve tüm dünyada özgürlük, barış ve adalet mücadelesi galip gelmelidir.”

Demirtaş ise Corbyn’e mesajında şöyle dedi: “Sevgili Jeremy, 4 Temmuz’da yapılacak seçimlerde hepinize başarılar diliyor, İngiltere’deki dostlarımızın da sizi tüm güçleriyle destekleyeceklerine inanıyorum. Özgür zamanlarda görüşmek dileğiyle, selam sevgilerimle…”

Erkan Baş’tan Jeremy Corbyn’e destek ziyareti

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş 15 Haziran’da Londra’da, Corbyn’i ziyaret etti. Görüşmeye Cornyn’in basın danışmanları ve sanatçı Mehmet Ali Alabora da katıldı. Baş, Corbyn’le birlikte ev ev gezerek seçmenden Corbyn’e oy istedi.

Sosyal medya hesabında bir fotoğraf paylaşan Mehmet Ali Alabora da Corbyn’in seçimlere bağımsız girdiğini ve Baş’ın kendisine destek için geldiğini aktardı. Alabora, “Her zaman Britanya’daki Türkiyeli topluluğun yoldaşı, ırkçılığın karşıtı oldu, barış ve adaleti savundu. 4 Temmuz’da ona oy verebiliyorsanız, şanslısınız” dedi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.