Diyarbakır ve Mardin’de 11 kişinin yaşamını yitirdiği ve 78 kişinin yaralandığı yangında çok sayıda hayvan da öldü ya da yaralandı. Yaralı hayvanları bir an önce tedavi ettirmek üzere harekete geçen hayvanseverler ve hayvan hakları savunucuları köylülerin engeliyle karşılaştı. HAYTAP Diyarbakır Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler, köylülerin sigortadan zararlarının tespiti için eksper beklediklerini ve bu nedenle hayvanlarını tedavi için teslim etmediğini söyledi.
Diyarbakır ve Mardin’de 11 kişinin yaşamını yitirdiği ve 78 kişinin yaralandığı yangında kaç hayvanın öldüğü henüz açıklanmasa da, kamera kayıtlarına çok sayıda hayvanın öldüğünü ya da yaralandığını gösteren görüntüler yansıdı. Yaralı hayvanları tedavi ettirmek üzere hayvanseverler ve hayvan hakları savunucuları harekete geçti. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Diyarbakır Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler, yaralı hayvanların tedavi için sağlık kuruluşlarına götürülebilmelerinin hayvan sahiplerinin iznine tabi olması nedeniyle yaralı hayvanlara müdahale edemediklerini söyledi..
Güneydoğu Ekspres’ten Mehmet Mücahit Ceylan’ın haberine göre, köylülerin, sigorta şirketleri tarafından zararlarının tespiti için eksper beklediklerini belirten Sevgi Ekmekçiler, bu nedenle yaralı hayvanları teslim alamadıklarını öğrendiğini söyledi.
- Diyarbakır ve Mardin arasında anız yangını: En az 11 ölü, onlarca yaralı
- Diyarbakır-Mardin yangını nasıl çıktı: DEDAŞ’tan iddialara yanıt
“Elimiz kolumuz bağlı”
HAYTAP olarak, yaralı hayvanları köylülerin teslim etmemesi durumunda onları satın alıp tedavi etmeye hazır olduklarını belirten Ekmekçiler, şöyle konuştu:
“Oradaki hayvanlar sahipli hayvanlardır. Köylülerin izin vermesi gerekiyor o hayvanları tedavi altına almamız için. Ancak köylüler de zarar tespiti yaptırabilmek için sigortadan eksper gelmesini bekliyor, için. O nedenle elimiz, kolumuz bağlı. Bu sürede hayvanlar acı çekiyor. Biz HAYTAP olarak hayvanlarını teslim etmek istemeyen köylülerden yaralı hayvanları tedavi etmek üzere satın almak için girişimde bulunacağız. Bu hayvanlara hemen müdahale edilmesi, tedavi edilmesi ve acılarının dindirilmesi lazım.”