Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde 50 yıldır düzenlenen Sonoma-Marin Panayırı’ndaki Dünyanın En Çirkin Köpeği yarışmasının galibi belli oldu. 8 yaşındaki pekinez cinsi Wild Thang, dünyanın en çirkin köpeği seçildi.
Wild Thang, daha önce de bu yarışmada 5 kez yarışmış; birinde ikinci, diğerinde de üçüncü olmuştu. Wild Thang, 21 Haziran Cuma günü yapılan yarışmada birincilik koltuğuna oturdu.
Oylama bir jüri tarafından yapıldı. Bu yılki jüride NBC News muhabiri Gadi Schwartz, insan hakları savunucusu Linda Witong Abrahm ve Kaliforniya eyalet saymanı Fiona Ma da yer aldı.
Wild Thang’e 10 haftalık bir yavru köpekken bir hastalığa yakalandı. Hastalık, dişlerinin büyümesine ve bacaklarından birinde kas bozukluğuna neden oldu.
Wild Thang’in sahibi Ann Lewis yarışmayı kazandığı için 5,000 dolar ve NBC’nin Today Show’una katılma hakkı kazanacak.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Kaynak: Guardian