2024 Wimbledon: Djokovic’i 3-0 geçen Carlos Alcaraz üst üste şampiyon

2024 Wimbledon Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde Novak Djokovic’i 3-0 ile geçen Carlos Alcaraz, üst üste ikinci kez şampiyon oldu.

2024 Wimbledon Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde dünya 2 numarası Novak Djokovic ile dünya 3 numarası Carlos Alcaraz karşı karşıya geldi.

İlk iki sette oldukça üstün bir oyun sergileyen İspanyol Carlos Alcaraz, iki seti de 6-2 alarak 2-0 öne geçti. Büyük çekişmeye sahne olan üçüncü sette de Djokovic’e karşı 7-6 üstünlük kuran Alcaraz, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Kariyerinde üçüncü Grand Slam zaferini elde eden Alcaraz, 2023’ün ardından 2024 Wimbledon finalinde de Djokovic’i mağlup ederek ikinci kez şampiyonluğa ulaştı.

Şampiyon kupasına kavuştu:

Şampiyonların dansı:

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Karşılaşmanın özeti:

Yazan: Yahya Kemal Doğan