AKP’li Tuğrul Türkeş: “Osman Kavala’yı ziyaret edeceğim, gerçek milliyetçilik bu”

Avrupa Konseyi’nde Türkiye’yi temsil eden AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi Parkı davasından tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’yı bir ara ziyaret edeceğini söyledi, “Osman Kavala’yı ilk kez o ziyarette görmüş olacağım. İşte gerçek millilik, yurtseverlik bu. Bana öğretilen milliyetçilik bu” dedi.

Avrupa Konseyi’nde Türkiye’yi temsil eden AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gazete Duvar’dan Can Bursalı’ya konuştu.

Türkeş, Kavala’yı ziyaret edecek

Gezi Parkı davasından tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’yı bir ara ziyaret edeceğini söyleyen Türkeş, “Bakanımız Yılmaz Tunç’tan rica ettim. Uygun bir zamanda görüşmek için izin istedim. Bir ara ziyaret edeceğim. Osman Kavala’yı ilk kez o ziyarette görmüş olacağım. İşte gerçek millilik, yurtseverlik bu. Bana öğretilen milliyetçilik bu. Türkiye için en iyi şartlarda kaynak bulmak gerekir. Ayrıca, ben hayatının yedi yılını, ömrünün 10’da 1’ini cezaevinde geçirmiş bir babanın çocuğuyum” dedi.

“Hukuku düzeltirseniz ekonomi de düzelir”

Türkeş, Osman Kavala’nın “uzun yargılama sürelerinin bir sembolü” olduğunu ifade ederek, “Aslında mesele Kavala falan değil. Para aradığında gerçek fiyatla alamıyorsun. Daha fazla faiz ödüyorsun. Niye? Çünkü birtakım inceleme kuruluşları, Türkiye’deki hukukun durumuna bakıyor, daha fazla faizle karşına geliyor. Bu fazla faiz milli bütçene yüktür. Bundan kurtulmamız lazım. Yargılamaları makul seviyeye getirip, hukuku düzeltirseniz ekonomi de düzelir” diye konuştu.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

“Kendileriyle o derece temasım yok”

Türkeş şöyle devam etti:

“Türkiye’nin önündeki iki mesele hukuk ve ekonomidir. Bunları çözebilirsek, Türkiye’nin geleceğine dair sorunları da çözmüş oluruz. Ekleyeyim; ben hayatımda Osman Kavala’yı hiç görmedim. Türkiye Raportörü Schennach’ın Ekrem İmamoğlu’yla randevusu vardı. İmamoğlu o randevuyu iptal etti, çocuklarını tatile götürüyormuş yine. O da, bu fırsatı değerlendirdi, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmek istedi. Gerekli izinleri bakanımız Yılmaz Tunç ayarladı. Bana, ‘Sen de refakat edecek misin?’ diye sordu. Hayır, sen rahat rahat fikir teatisi yap dedim. Cezaevine gittiğinde Kavala, ‘Tuğrul Bey yok mu?’ diye sormuş. Daha sonra eşi Ayşe Buğra hanımefendiyle görüştüklerinde de aynı soru kendisine yöneltilmiş. Herhalde kendi kendilerine ‘Tuğrul diye delinin biri var, tweetler falan atıyor’ diye düşündüler. Kendileriyle o derece temasım yok. Siyasi görüşlerini de paylaşmıyorum.”